Secretul unui fripturi delicioase. Greșelile la care nici nu te gândești și trucuri foarte simple

Friptura, sfaturi simple
Friptura, sfaturi simple

Știm că este perioada postului, dar pentru cei care nu țin postul și pentru cei care se vor lăuda cu bucatele lor de Crăciun, dăm câteva trucuri simple pentru o friptură delicioasă. 

De multe ori, friptura nu are acel gust autentic de... friptură, deși o lăsăm la marinat, avem grijă să o condimentăm și o prăjim în cele mai bune tigăi, grill, de fontă sau în ce avem noi mai bun. Pare simplu să faci o friptură: o iei, o pui în tigaie și gata. Dar e mult mai complicat de atât, detaliile sunt cele care fac diferența. 

Cele mai frecvente greșeli în prepararea fripturii sunt: 

- tigaia nu este incinsă sau nu este incinsă îndeajuns. Sfat: puteți testa cu câteva picături de apă, dacă se evaporă imediat înseamnă că mai trebuie lăsată la încins, dacă se formează bule rotunde înainte de a se evapora, e momentul perfect să puneți bucățile de carne. 

- bucățile de carne sunt scoase din frigider și aruncate în tigaie. Sfat: bucățile care urmează a fi preparate trebuie scoase cu aproximativ 30 de minute înainte din frigider, pentru a fi la temperatura camerei. 

- punem carnea umedă, cu apă în tigaie. Sfat: Carnea trebuie spălată când o scoatem din frigider, chiar dacă anterior a fost lăsată la marinat, apoi, cu șervelețe uscate trebuie să o ”uscăm”, luând apa de pe bucățile de carne. Le dăm cu puțin ulei de măsline și le lăsăm cele 30 de minute înainte de a fi gătite. 

- sunt puse în farfurie imediat după preparare. Sfat: Pentru a-și păstra savorile naturale, după preparare, bucățile trebuie puse într-un bol acoperit pentru câteva minute. Așa nu se vor scurge sucurile în farfurie, ci vor fi păstrate în preparat, care va deveni mai savuros și mai fraged. 

- sunt condimentate înainte de preparare. Sfat: Chiar dacă sunt puse la marinat înainte, bucățile de carne trebuie să treacă prin procesul de spălare menționat anterior. Condimentele se ard în tigaie, iar efectul nu e cel dorit. Prin marinare, bucățile de carne preiau gusturile din condimente, deci dacă le înlăturați prin spălare nu veți obține o friptură mai puțin gustoasă. Prin urmare, puneți sare și piper pe bucăți după ce o întoarceți pe a doua parte prăjită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel