Secretar General ONU: Ne confruntăm cu un tsunami de ură

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a explicat că pandemia continuă să dea apă la moară unui tsunami de ură, xenofobie, scoaterea țapilor ispășitori și alarmismelor, cerând un efort global pentru a înceta discursul urii.

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a explicat că pandemia continuă să dea apă la moară unui tsunami de ură, xenofobie, scoaterea țapilor ispășitori și alarmismelor, cerând un efort global pentru a înceta discursul urii, transmite The Guardian.

Șeful ONU a spus că sentimentul anti-străini este viu pe internet, dar și pe străzile lumii, pe lângă teoriile conspirației antisemitice și atacurile anti-musulmane legate de Covid-19.

Guterres a spus că refugiații și migranții au fost ocăriți și că au fost acuzați ca fiind sursa coronavirusului, după care li s-a refuzat tratarea.

Toate categoriile sunt luate la țintă

În cazul persoanelor vârstnice, care sunt printre cele mai vulnerabile la virus, glume de tipul meme au fost făcute, sugerând că sunt persoane care pot fi sacrificate, a adăugat Guterres. În plus, jurnaliștii, personalul medical, oamenii care ajută la criză și apărătorii drepturilor omului sunt la rândul lor țintiți fiindcă pur și simplu își fac munca.

Guterres a făcut apel la liderii politici să dea dovadă de solidaritate, dar și la instituțiile de educație să se concentreze pe alfabetizare digitală, în momente în care extremiștii caută pradă într-o lume captivă în casă și posibil disperată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel