EXCLUSIV  Secție anchetare magistrați. Sondaj DCNews. Vot covârșitor

Magistrați
Magistrați

Cititorii DCNews și-au exprimat opinia în privința deciziei luată ieri în Comisia Specială pentru Legile Justiției de înființare a unei Secții Speciale în cadrul Parchetului General, pentru anchetarea magistraților. 

La vot au participat peste 20 000 de cititori ai DCNews. Rezultatele au fost covârșitoare.

Conform rezultatelor, 13 664 de persoane s-au arătat de acord cu această decizie, în timp ce restul de 6584 nu consideră oportună o astfel de măsură.

Iată graficul voturilor: 

(w670)

Reamintim că decizia de ieri de înființare a secției speciale pentru anchetarea magistraților a stârnit ample controverse. Părerile pro și contra le puteți citi AICI. 

 "În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se înfiinţează şi funcţionează Secţia de investigare a unor infracţiuni din Justiţie, care are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, prevăzute de Codul penal şi de Legea 78/2000, infracţiunile de serviciu sau în legătură cu acestea, precum şi infracţiunile contra înfăptuirii justiţiei săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi de procurorii şi judecătorii militari", este amendamentul votat de membrii comisiei la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel