Scuzele avocaților lui Mario Iorgulescu, pentru fapta tânărului: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

 Sursa foto: Instagram mario_iorgulescu_official
Sursa foto: Instagram mario_iorgulescu_official

Într-o încercare disperată de a-l scăpa pe Mario Iorgulescu de condamnarea pentru omor, avocaţii săi încearcă să folosească argumentul leziunilor cerebrale încă din copilărie, susţinând că acesta nu ar înţelege pe deplin ce se întâmplă la proces.

Tânărul, care a provocat un accident tragic în 2019, soldat cu moartea unui bărbat, se află în Italia, iar avocaţii săi au introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un recurs în casaţie, în speranţa de a inversa pedeapsa de 13 ani şi 8 luni de închisoare, informează Agerpres.

Joi, în sala de judecată, avocatul lui Iorgulescu a argumentat că acesta nu ar putea participa la proces din cauza leziunilor cerebrale, conform unor controale medicale efectuate în Italia. Acest aspect, susţine avocatul, ar fi fost relevat anterior instanţei de apel şi ar fi influenţat producerea accidentului fatal.

Mai mult decât atât, apărarea lui Mario Iorgulescu solicită schimbarea încadrării juridice, susţinând că acesta ar fi trebuit să fie judecat diferit pentru infracţiunea de omor în legătură cu accidentul rutier.

În octombrie 2023, tânărul a primit o condamnare definitivă de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru această tragedie, însă părinţii săi au reuşit să-l scoată din ţară cu un avion privat imediat după accident. De atunci, Mario Iorgulescu nu a fost audiat de procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau în cadrul procesului.

Evenimentele care au condus la acest deznodământ tragic au avut loc în septembrie 2019, când Mario Iorgulescu, aflat într-o stare de furie din cauza geloziei şi sub influenţa alcoolului şi cocainei, a provocat un accident fatal în Bucureşti. El circula cu viteză excesivă, încălcând multiple reguli de circulaţie, şi a intrat într-o coliziune frontală la o viteză de 143 km/h, soldată cu moartea unui bărbat.

În contextul acestor acuzaţii grave, instanţa supremă a amânat pronunţarea unei decizii în cazul recursului în casaţie introdus de apărarea lui Mario Iorgulescu, iar viitorul acestuia rămâne incert pe fondul unui proces judiciar complex.

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a bucurat de un statut privilegiat în România și a beneficiat de numeroase facilități înainte și după tragedie. Cu toate acestea, acţiunile sale au generat un val de indignare în rândul opiniei publice și au ridicat întrebări legate de corectitudinea și imparțialitatea sistemului judiciar.

Acum, încercarea sa de a evita consecințele legale prin intermediul unor argumente medicale și juridice pune în discuție principiile justiției și echității în fața legii. Între timp, familia victimei continuă să caute răspunsuri și dreptate într-o luptă care pare departe de a se încheia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel