Scrisoare Giuliani. Tăriceanu: Știu că...

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor. Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a comentat acest subiect marți.

„Nu știu pentru cine face lobby, nu am auzit să fie angajat pentru cineva din România, în așa fel încât să se justifice în cel mai mic fel această afirmație. În schimb, ceea ce știu de Giuliani este că s-a remarcat ca procuror în combaterea mafiei adevărate din New York, apoi a avut un mandat lung de primar al New York-ului. (...) Este o personalitate și în domeniul justiției și în viața publică din Statele Unite”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, marți, 28 august.

„Au încercat să le țină sub preș”

„Lucrurile despre care mulți din România au încercat să le țină sub preș, abuzurile grave ale DNA-ului, au ajuns să fie subiecte de interes major și pentru cei din UE și din America. Giuliani pune în scrisoare o întrebare foarte simplă: cum pot să aibă investitorii români încredere în România când justiția funcționează atât de defectuos? Și apoi trece la o analiză foarte atentă, care dovedește o bună cunoaștere a realităților din România. Realități în domeniul justiției care sunt cutremurătoare pentru un american care este educat în spiritul respectului pentru libertățile și drepturile cetățeanului”, a spus Tăriceanu.

„Face recomandări din perspectiva unui om care are cunoștințe juridice solide”, a mai declarat liderul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel