Scrisoare deschisă în PNL: Nu vă cerem decât un lucru firesc

Mircea Dolha, președintele PNL Maramureș, îi transmite o scrisoare deschisă lui Cătălin Cherecheș, fost membru PNL și primar ales al orașului Baia Mare, în care îi cere să lupte pentru ca orașul să fie desmenată capitală europeană a culturii.

"Destinul unei comunități e mai presus de destinele individuale ale celor care o alcătuiesc, iar neșansa individuală nu are dreptul să afecteze șansa unei comunități.

După calificarea în finala scurtă, șansa pentru Baia Mare - o șansă reală, care nu trebuie ratată - este obținerea titlului de capitală europeană a culturii. Suntem convinși, domnule Cătălin Cherecheș, că sunteți de acord cu aceste aserțiuni, pe are le-ați vehiculat public de atâtea ori.

Neșansa individuală a dat naștere unui paradox: tocmai dumneavoastră, inițiatorul și promotorul acestei candidaturi, ați devenit principala piedică în adjudecarea acestui titlu. Nu are rost să ne amăgim, mințindu-ne că titlul ar putea reveni Băii Mari, un municipiu condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupție. Când e vorba de criterii europene, chiar și simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte, oricât de funcțional e principiul prezumției de nevinovăție și indiferent care va fi verdictul justiției, șansele ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii sunt nule, câtă vreme sunteți un primar cu problemele menționate. Iar timpul nu mai are răbdare, căci decizia finală a desemnării câștigătorului se apropie cu repeziciune.

Domnule Cătălin Cherecheș, Baia Mare a dovedit și în aceste alegeri locale că vă iubește, iar dumneavoastră sunteți obligat să le răspundeți băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declarații. Și cea mai bună dovadă a faptului că iubiți din suflet Baia Mare și pe locuitorii săi, mai mult decât funcția de primar, e să vă înaintați demisia, după depunerea jurământului de azi. E gestul care ar reda Băii Mari șansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul care ar dovedi că ați crezut cu adevărat în ideea candidaturii și că vă pasă sincer de destinul comunității. Iar băimărenii vor înțelege în mod corect că demisia nu e o recunoaștere a vreunei vinovății, ci o recunoaștere a faptului că iubiți atât de mult orașul, încât efectiv sunteți în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionați din funcția de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului și al băimărenilor.

Domnule Cătălin Cherecheș, nu vă cerem decât un lucru firesc, în acord cu numeroasele dumneavoastră declarații: să arătați fără echivoc că iubiți cu adevărat Baia Mare și pe băimăreni, așa cum de altfel merită această comunitate", se arată în scrisoare deschisă transmisă de Mircea Dolha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel