Scrisoare deschisă din Diaspora pentru Klaus Iohannis: Nu vă urez succes în alegeri, sper să vină alt preşedinte

Un bărbat din Diaspora i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care i-a transmis atât motivele pentru care a plecat din ţară, dar şi motivele pentru care a ales să  nu se întoarcă încă. În plus, acesta îi spune președintelui că nu îi ţine pumnii în alegerile de duminică, 10 noiembrie. 

"Domnule Președinte,

Am 39 de ani, am soție și 2 copii și sunt plecat din țară de mai bine de 8 ani. Am plecat cu soția înainte de Paște în 2011 că nu se mai putea. Salariile erau mici și le-au mai și tăiat guvernanții de atunci. Părinții mei erau pensionari dar nu le ajungeau banii și nici noi nu puteam să îi mai ajutăm. Nu aveam decât băiatul cel mare când am plecat, fata s-a născut în Spania. Mai sunt români mulți în Valencia, lucrăm în construcții, în agricultură, muncim din greu dar câștigăm bine.

Am vrut să mă întorc în țara, în satul părinților mei, să mă apuc de agricultură.

Mă pricep să lucrez pământul ca doar asta am făcut și în Spania și la noi în România. Auzisem că se dau bani de la guvern pentru cei care cultivă roșii și cu ce mai aveam eu bani strânși mă gândeam să fac niște solari pe locul de casă de la tata. Acum aud că a picat guvernul și nu se mai dau banii ăștia. Mă gândisem să iau și un tractor cu sprijin de la apia că puneam doar jumate din bani. Au luat mulți din sat dar acum se aude că nu se mai dau bani nici pentru asta. Am vorbit și cu părinții și cu socrii ca ne întoarcem în țară, să ne apucăm serios de treabă să facem bani frumoși. S-au bucurat toți că venim în țară, soția și-a găsit de lucru ca învățătoare că lefurile în învățământ sunt mult mai bune acum decât când am plecat noi din țară", a scris Ştefan Nicolae Szabo, românul din Câmpia Turzii, care trăieşte în Spania. 

Instabilitatea economică, motiv de rămas în străinătate 

"Acum m-am îngrijorat rău de ce aud de la oameni, că se taie iar lefurile și pensiile. Asta nu e bine că iar o să plece românii care pe unde printre străini. Eu care am vrut să mă întorc în țară nu mai am curaj, dacă și țara se întoarce în timp.

Când părea că lucrurile se îndreaptă spre mai bine, văd că România se duce iar spre mai rău. În loc să vină un guvern care să facă mai bine pentru oameni, vin unii care vor să ne afunde în sărăcie. Păi dacă nu pot să facă bine oamenilor, de ce mai vor să conducă țara? Nu înțeleg de îi susțineți dle președinte. Eu v-am votat în 2014 dar acum nu mai știu pe cine să aleg. M-am gândit să nu mă mai duc la vot. Mă gândeam să îl votez pe dl Barna că îi auzeam pe mulți români din Valencia că e un om tânăr și valoros dar acum toată lumea vorbește că e mânjit în afaceri cu bani de la fonduri europene. Până la urmă, doamna care a fost premier pare mai cinstită și a mai făcut câte ceva pentru oamenii amărâți. Cred că va fi prima dată când voi vota PSD. Iar pentru acest lucru vă fac direct răspunzător.

Domnule Președinte, eu nu mă mai întorc, nu cel puțin în perioada următoare, dar vă rog pentru familia mea, pentru părinții mei bătrâni, să țineți cont că românii trăiesc de pe o zi pe alta. Eu știu asta mai bine, de aici, din Spania, decât o știți dumneavoastră, de la Palatul Cotroceni. Nu v-am scris pentru a vă certa sau pentru a vă spune eu ce să faceți. Dacă 5 ani ați fost absent, nu cred că o să vă pot schimba eu acum.

Singurul lucru de care vă rog, din suflet, este să nu faceți ca Băsescu, orice v-ar spune noul Guvern.

Nu vă urez succes în alegeri, sper să vină alt Președinte, dar vă urez să aveți dragoste de români și să munciți mai mult pentru ei. Că nu e păcat să muncești", a mai scris Ştefan Szabo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel