Scriitorul Arthur Suciu face critica societăţii româneşti: Atâta am ajuns de proşti!

Scriitorul sucevean Arthur Suciu face critica societăţii româneşti într-o postare pe o reţea de socializare. 

"Mi-aduc de aminte de vremurile frumoase când eram la Paris și mă întorceam acasă cu RER-ul. În vagon erau africani, ruși, indieni, nu prea erau francezi. Lucrul care m-a frapat de la început: buna-creștere a celor mai mulți. Deci, nu erau francezi, ci oameni din toată lumea, și toți voiau să fie bine, să ne înțelegem, să ne suportăm unii pe alții. Ziua, pe străzile din Paris, în autobuze, în muzee, la universitate etc. atmosfera era dominată de oameni care, indiferent de vârstă sau de clasa socială, țineau să fie politicoși, erau politicoși de la sine, făceau totul pentru ca ceilalți să se simtă bine.

Dacă îmi lipsește ceva din acele vremuri, este tocmai această atmosferă civilizată. Dimpotrivă, dominanta societății românești e dată de comportamentul versatil și violent și de proasta creștere, de spiritul cocalar, care crede că e unic pe lume și le știe pe toate. În fond, dacă există vreo diferență față de Occident, care e net în defavoarea noastră, ea constă tocmai în această cocălăreală, în absența spiritului clasei de mijloc, în lipsa majorității educate.

Majoritatea românească este alcătuită din oameni prost crescuți. Aceasta e o realitate, din păcate. Până și bunul-simț caracteristic românilor l-am pierdut, am devenit o nație umflată în pene de faptul că merge la supermarket. Atâta am ajuns de proști!", a scris Arthur Suciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel