Sclavie Italia. Măsuri luate de autoritățile române și italiene

Autorităţile române şi italiene au ajuns la un acord asupra unui plan concret de măsuri asupra situației, prezentată în ultimele zile în presă, în care se află românii care lucrează în regiunea Ragusa.

Măsurile includ înfiinţarea imediată a unui centru de sprijin şi asistenţă pentru persoanele susceptibile traficului şi pentru victimele acestuia, dar şi operaţionalizarea unui număr de unităţi mobile care să ofere asistenţă în teren şi servicii de consiliere.

"În ceea ce priveşte iniţiativele şi proiectele menite să vină în sprijinul cetăţenilor români, atât partea italiană, cât şi partea română au convenit asupra unui plan concret de măsuri care să cuprindă, într-un registru de timp imediat, înfiinţarea unui centru de sprijin şi asistenţă pentru persoanele susceptibile traficului, cât şi pentru victimele acestuia, precum şi operaţionalizarea unui număr de unităţi mobile capabile să ofere asistenţă în teren, servicii de consiliere, informări adecvate fiecărui caz, precum şi asistenţă medicală", se precizează în comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Partea italiană a reiterat faptul că din 2013 există un comitet mixt regional, omologat ca proiect pilot, care se adresează muncitorilor străini.

"Pentru rezolvarea optimă a cazuisticii de risc, una dintre propuneri este dublarea capacităţii acestui proiect, prin crearea unui comitet mixt bilateral, în cadrul căruia să fie reprezentaţi specialişti români din ministerele competente", mai menţionează comunicatul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel