Schimbarea legii ANI, declarație de avere. Cazanciuc: Învit cât mai mulți colegi!

Ema Apostu / 13 iun 2019 / 10:40 Salveaza PDF Comentarii
Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc a anunțat că va depune un proiect de lege prin care va solicita schimbarea Legii de organizare de a Agenției Naționale de Integritate.


"Integritate să fie, dar nu pe hârtie!

- Modificarea Legii ANI -

Pentru că mai sunt câteva zile până la depunerea declarațiilor de avere și interese, când ANI va primi și prelucra circa 1.200.000 de declarații tipărite pe hârtie (fiind an electoral, aproape că își dublează volumul de declarații prelucrate), care se vor adăuga la cele aproape 8 milioane de declarații pe care deja le păstra în arhive și le gestiona în luna mai 2019, invit cât mai mulți colegi să susțină inițiativa simplificării acestui proces! Ideea de bază este de a reglementa posibilitatea ca aceste declarații să poată fi completate și transmise Agenției Naționale de Integritate și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, urmând ca după 2022, să nu mai fie permisă transmiterea declarațiilor pe hârtie.

Să punem la dispoziția cetățenilor un sistem care să automatizeze și implicit să ușureze atât completarea și transmiterea declarațiilor de avere și de interese, cât și gestionarea acestora la nivelul ANI! Suntem în era internetului şi a mijloacelor electronice - serviciile publice trebuie adaptate în consecinţă!", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook

Vezi și: Adrian Năstase, mesaj înainte de ședința CEx a PSD: Stau cu privirea în pământ, de frică. Instinct de haită!

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27