Schimbare la Facebook. Buton creat pentru a ajuta lupta împotriva virusului Ebola

Facebook a anunțat, joi, că va adăuga un buton ce va apărea pe paginile utilizatorilor, cu ajutorul căruia aceștia pot dona bani care vor ajuta la lupta împotriva virusului Ebola. 

De asemenea, rețeaua cu cei mai mulți utilizatori activi va detașa 100 de terminale de comunicare prin sateliți pentru a îmbunătăți serviciile de internet și telefonie mobilă în zonele din vestul Africii, unde boala a omorât aproape 5.000 de oameni, scrie abcnews.go.com.

Grupurile sunt International Medical Corps, International Federation of Red Cross și Red Crescent Societies, and Save the Children. Potrivit anunțului Facebook, aceste asociații au fost selectate deoarece ele lucrează în zonele afectate și pot recepționa banii la nivel global.

Cruzime: Şi-au făcut copilul să creadă că are Ebola şi au filmat scena - Video

Cele 100 de terminale vor fi folosite pentru a oferi servicii de telefonie mobilă, astfel încât medicii și voluntarii care lucrează în țările afectate de Ebola din vestul Africii să poată primi informații și ajutor în caz de necesitate. Terminalele vor ajuta, de asemenea, și persoanele afectate, care au fost izolate, să comunice cu familiile lor.

Șantaj cu virusul Ebola. Cer un milion de euro în Bitcoin

"Aceste unități vor oferi conectivitate în zonele unde nu există recepție" a declarat Chris Weasler, director în cadrul Facebook, într-un interviu în Ghana.

Anunțul Facebook survine la o lună după ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și soția sa, Priscilla, au donat 25 de milioane de euro pentru Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor pentru a ajuta la lupta împotriva Ebola. 

"E absolut necesar ca Ebola să fie sub control în viitorul apropriat pentru a nu se extinde mai mult și să devină o criză globală cu care să ajungem să ne luptăm decenii întregi", a fost mesajul postat atunci de Zuckerberg, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel