Schimbare în PE după protestele din Paris: Rezoluția despre România intră în frigider

[] []

08 dec 2018 / 16:19
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Adrian Năstase a estimat o schimbare majoră de optică în Parlamentul European, după protestele violente din Franța și Belgia. În urma protestelor din 10 august, parlamentarii europeni din PPE au inițiat o rezoluție împotriva României.

”Rezoluția despre România intră în frigider, a spus Adrian Năstase, la Antena 3. După protestele vioplente de la Paris, din Bruxelles, rezoluția își pierde semnificația. Ați văzut imagini șocante din zona ambasadei Statelor Unite la Bruxelles, din zona consulatului României. La Paris sunt violențe. Aceste lucruri, care se întâmplă și în alte state europene sunt consecința unui sentiment popular pe care l-aș numi de furie. Nu doar în zona de extremă stânga, ci o nemulțumire populară care se tot adună, în toate segmentele societății, determinată de proiecte naționale și europene. Clasa politică nu a mai fost la nivelul așteptărilor societății. Marii fondatori ai Uniunii Europene au reușit să strângă energiile într-un proiect pozitiv, acum energiile se duc într-o zonă negativă”, a concluzionat Adrian Năstase.

În Parlamentul European a fost adoptată în luna noiembrie o rezoluție împotriva României, după protestul din 10 august, fiind condamnată intervenția disproporționată și violentă a forțelor de ordine și făcându-se recomandări privind statul de drept.

PNL a stabilit în Biroul Permanent Național ca parlamentarii săi să respingă rezoluția, dar ulterior aceștia au susținut propunerea PPE, alături de Monica Macovei și Cristian Preda.  Parlamentarii PSD și ALDE au votat împotrivă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84