Alegeri SUA. Schimb DUR de replici între Donald Trump și Hillary Clinton

În noaptea de miercuri spre joi a avut loc ultima dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie, găzduită de FoxNews în Las Vegas, Nevada. În cele 90 de minute, cei doi candidați, Donald Trump (republican) și Hillary Clinton (democrată) s-au contrat într-un schimb dur de replici. 

Așa cum majoritatea analiștilor au semnalat, pentru Donald Trump, dezbaterea a fost cea mai importantă oportunitate de a recupera din diferența de aproximativ șase procente care îl desparte de Clinton.

Găzduită de FoxNews, dezbaterea a atins mai multe subiecte sensibile, lucrurile escaladând în final iar cei doi candidați și-au adus insule și acuze grave unul celuilalt. După ce au fost atinse subiecte importante ale SUA, precum politica armelor de foc, avorturile sau imigrația, Trump și Hillary au început atacurile.

Donald Trump nu s-a dezis de vocabularul pentru care a fost acuzat în numeroase rânduri și a numit-o pe Hillary Clinton, ”femeie obraznică.” El a insistat pe același subiect pe care l-a dezvoltat în ultimele săptămâni, acuzând ”presa coruptă” care susține un candidat ”care nu ar fi trebuit să aibă dreptul de a participa la alegeri și care a comis o infracțione foarte gravă”, făcând astfel aluzie la scandalul e-mailurilor în care Hillary a fost implicată. Replica democratei nu s-a lăsat așteptată, ea fiind de părere că Donald Trump este ”cel mai periculos candidat din istoria modernă a Statelor Unite.”

Confruntat cu celebrele acuze sexuale, Trump a declarat că fie ”acele femei caută celebritatea” fie ”totul este o înscenare” a democraților, repetând că ”nimeni nu are mai mult respect pentru femei” decât el.

Donald Trump a negat că îl cunoaște pe Vladimir Putin

Candidatul republican a subliniat faptul că Hillary Clinton provine din vechea gardă a politicii americane iar SUA are nevoie de o schimbare. El i-a transmis contracandidatei sale că ”timp de 30 de ani s-a aflat într-o poziție politică în care a avut oportunitatea de a ajuta poporul american” continuând că problema ei este că ”vorbește, dar nu face nimic.” Omul de afaceri este de părere că dacă Hillary Clinton va ajunge președintele SUA, ”țara va fi un dezastru.” În replică, Clinton i-a răspuns ironic că ”este fericită să compare activitatea ei profesională din ultimii 30 de ani cu cea a lui Donald Trump”, făcând aluzie la faptul că în ultimii ani Trump a fost mai mult prezent în studiourile mondene.

În ceea ce privește politica externă, Hillary Clinton l-a acuzat pe Trump de apropierea excesivă de Moscova și Vladimir Putin. Magnatul american a negat că îl cunoaște personal pe liderul de la Kremlin, dar consideră că relațiile tensionate dintre Casa Albă și Moscova sunt cauzate de faptului că Vladimir Putin, ”nu are niciun respect” pentru Hillary Clinton.

La rândul ei, democrata a pus reacția virulentă a magnatului pe seama faptului că ”mai degrabă nu este decât o simplă marionetă.”  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel