EXCLUSIV  Scandal monstru în PSD după moartea unei femei. Declarații care aruncă în aer scena politică

Război crunt, dus cu toate armele, în PSD.

Șefa Serviciului Control, Inspecţie şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău, economistul Vasilica Mihail, a murit miercuri, după ce a căzut de la etajul al treilea al blocului în care locuia. 

Vasilica Mihail se afla în prima zi de concediu de odihnă și, conform spuselor soțului ei, la un moment dat i s-a făcut rău și a ieșit pe balcon să ia o gură de aer proaspăt. Ea ar fi căzut în gol în mod accidental, cel mai probabil din cauze medicale, ipoteză susținută și de organele de anchetă, într-o primă fază, după cercetarea preliminară.

Anchetatorii iau în calcul și o posibilă sinucidere. Până la acest moment nu se cunosc alte detalii. 

Moartea unei femei, subiect de scandal în PSD

Până acum un lucru este clar: Vasilica Mihail a căzut de la balcon. Nu se știe dacă a fost accident sau a vrut să-și pună capăt zilelor. Soțul ei a spus clar că femeii i s-a făcut rău și a ieșit să ia o gură de aer. La scurt timp de la aflarea tragediei, a început războiul în PSD. Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, dat jos de la putere de justiție, fiind condamnat la trei ani de închisoare, a început atacul la actualul primar, colegul său de partid.

"Am cunoscut-o pe Vasilica Mihail, mai ales după ce domnul Gegea a fost suspendat din funcţie, iar domnul Auraş Avramescu era declarat adjunct şi prelua funcţia. Cum dumnealui era de foarte multe ori în concediu, doamna îi ţinea locul. Nu cred că a avut probleme. Cred că vina este a unui singur om, care, de altfel, se menţine pe poziţie... Nu ştiu de nicio presiune dar ce pot să vă spun e că ştiu că la nivelul municipiului este o stare de tensiune de nedescris datorată noului primar", a declarat Constantin Boșcodeală pentru Focus FM.

VEZI ȘI: Sorina Matei, despre Constantin Boșcodeală: Când l-am văzut, am râs

Replica lui Constantin Toma, actualul primar al Buzăului, a venit imediat. Edilul a dat de înțeles că plătește notele de plată nedecontate încă de vechea conducere.

"Îmi pare foarte rău pentru astfel de declaraţii, dar din punctul meu de vedere, acolo doamna îşi făcea treaba. A fost o persoană apreciată aici. Aseară a lucrat până la 6 şi jumătate şi a făcut cerere de concediu, trei zile, ca să prindă şi weekend-ul; că ar fi declarat colegilor, care mi-au spus şi mie, că pleacă cu soţul la Verneşti, de unde este şi soţul. (...) Nu a fost nici un fel de presiune sau tensiune. Am avut o singură discuţie cu ea pe o plângere a unui cetăţean care a venit în audienţă. Tensiunile sunt generate şi legate de tensiunile pe care le-a lăsat până la urmă cel care a fost înainte. (...) Este o stare de tensiune maximă în Primărie pentru că a murit un om. Vă daţi seama. Tensiune este şi în Direcţa Economică după ce s-au trimis în judecată 6 funcţionari. Tensiunea e de la fostul primar. Nu la angajaţii din Primărie. Eu îi înţeleg, dar trebuie să-mi fac treaba şi să respect legea. Nu ştiu de ce vorbeşte aşa dl. Boşcodeală. Tragedia e prea mare ca să ai astfel de supoziţii", a declarat Constantin Toma pentru Focus FM.

Scandal mai vechi în PSD

Între Constantin Toma și Constantin Boșcodeală există de mai mult timp o tensiune, dar odată cu moartea Vasilicăi Mihail a explodat. Boșcodeală a întrerupt orice legătură cu Primăria de la 1 martie când justiția l-a eliminat de la conducera orașului. Magistrații l-au condamnat pe Constantin Boșcodeală, în dosarul 'Gloria', la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de cinci ani, precum și la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani. După acest moment și după scenele intime apărute în presă, Boșcodeală a făcut un pas înapoi. Vocea lui nu a fost auzită în campania electorală, deși candidatul câștigător a fost din partidul său. Surse DC News spun că Boșcodeală ar fi întrerupt orice relație cu mai mulți colegi din PSD pentru că aceștia au decis să-l susțină pe Constantin Toma la primărie. De la data de 1 martie când a fost condamnat, singura declarație publică a lui Boșcodeală o avem abia ieri când o femeie a murit. Deși anchetatorii nu au stabilit cauza decesului, fostul edil PSD dă vina cumva pe Constantin Toma, în condițiile în care soțul femeii a spus că acesteia din urmă i s-a făcut rău și a ieșit, de bună voie, singură, pe balcon.

Care este cauza acuzațiilor grave făcute de Boșcodeală

O altă ipoteză legată de ieșirea la rampă a lui Constantin Boșcodeală imediat după moarte angajatei de la primărie ar putea fi și faptul că Toma, după ce a fost votat pentru funcția de edil, a început să vorbească despre neregulile găsite. Una dintre problemele grave descoperite a fost legată de buget. "Am găsit 20 de miliarde în conturile Primăriei şi datorii la zi de 200 miliarde", a spus actualul primar.

Rămâne de văzut ce vor spune anchetatorii cu privire la moartea Vasilicăi Mihail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel