SCANDAL în PNL. Foști lideri PSD, respiniși categoric

Liberalii buzoieni resping categoric ideea cooptării în cadrul organizaţiei judeţene PNL Buzău a fostului lider PSD Buzău Ion Vasile şi a deputatului social-democrat Adrian Mocanu, fiul senatorului Victor Mocanu, aceştia din urmă excluşi recent din PSD Buzău.

Intenţia organizaţiei centrale a PNL de a-l pune la şefia PNL Buzău pe fostul lider social-democrat senatorul Ion Vasile a creat nemulţumire în rândul liberalilor buzoieni, care au convocat, la jumătatea săptămânii trecute, o conferinţă de presă pentru a trage un semnal de alarmă faţă de pericolul "preluării PNL de către PSD".

Conferinţa de presă a fost contramandată chiar înainte de a începe, după ce liberalii buzoieni au primit telefon de la secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, care şi-a anunţat prezenţa la Buzău duminică, la ora 16.00.

În această zi, însă, secretarul general Ilie Bolojan nu a mai venit la Buzău, astfel că liberalii buzoieni s-au văzut puşi in situaţia de a aduce lămuriri în legătură cu soarta filialei.

"Aşteptam vizita lui Ilie Bolojan, care nu s-a mai produs. Joi, trebuia să comunicăm cu dumneavoastră despre situaţia PNL Buzău. Am primit asigurări că va veni secretarul general, am aşteptat telefon, însă abia sâmbătă seară am înţeles că nu va veni nimeni. Ni s-a spus că din cauză că am anunţat presa nu va mai veni nimeni. Pot să vă comunic că, indiferent de consecinţe, această echipă nu va face echipă cu Ion Vasile şi Adrian Mocanu dacă aceştia vor fi primiţi în PNL", a declarat, duminică după-amiază, într-o conferinţă de presă, co-preşedintele organizaţiei judeţene PNL Buzău Dorin Bădulescu.

Liberalul a precizat că această hotărâre este una unanimă pe care "o împărtăşesc candidaţii, primarii şi toţi cei prezenţi" şi că cu siguranţă liberalii buzoieni nu pot primi în rândurile lor pe cineva "asimilat cu FSN, cu PSD" şi împotriva căruia au luptat 20 de ani.

"Sunt oameni a căror imagine este grav prejudiciată şi nu ne putem asocia cu astfel de oameni. Nu putem târî PNL Buzău într-o răzbunare personală pentru că domnul Ion Vasile a spus că singura motivaţie este să-l omoare pe Marcel (nr. - Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD Buzău). Şi după ce îl omorâm pe Marcel ce facem? Luăm zestrea şi mergem să conducem PSD? Nu putem uita aceste lucruri, iar poporul PNL s-a luptat mereu cu ceea ce a însemnat Mafia Roşie. Este mai mult decât clar că lipsa secretarului general Ilie Bolojan în rândurile noastre conferă un anumit răspuns că există o anumită decizie şi reafirm că în organizaţia PNL Buzău nu au ce căuta aceste persoane", a mai declarat Dorin Bădulescu.

Ideea venită de la București

Ion Vasile şi Adrian Mocanu urmau să fie cooptaţi în partid şi puşi în fruntea filialei judeţene a PNL Buzău la începutul săptămânii trecute, când de la centru a fost trimis la Buzău prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu, împreună cu fostul lider social-democrat şi cu deputatul PSD Mocanu, însă opoziţia membrilor PNL Buzău a făcut ca numirea să nu se mai materializeze.

Tot la conferinţa de presă de duminică, vicepreşedintele PNL Buzău Ioan Caton Mateeşescu, candidatul desemnat pentru conducerea Consiliului Judeţean Buzău, a susţinut că încercarea de a prelua conducerea organizaţiei judeţene a PNL Buzău de către cei doi social-demoraţi este susţinută cu sprijinul din interior al deputatului Cezar Preda, retras în urmă cu câteva săptămâni de la conducerea PNL Buzău.

"Un grup de foşti demnitari, împreună cu actuali demnitari ajutaţi de oameni din interiorul partidului doresc să preia conducerea acestei filiale. Este vorba de domnul Ion Vasile, de domnii Victor Mocanu şi Adrian Mocanu şi, din interior, domnul Cezar Preda. Artizanul acestei lucrări este acest mic Hrebenciuc de Buzău, domnul Cezar Preda. Fără ajutor din interior, cei trei - Ion Vasile, Victor şi Adrian Mocanu - nu ar fi reuşit. Cei trei au încercat întâi să preia conducerea PSD şi ştiţi în ce condiţii au plecat. Este de admirat că PSD încearcă să schimbe clasa politică veche cu paşi mici, dar pe care îi face, în timp ce PNL revine la talibanii din politica buzoiană, oameni care au condus judeţul de la înfiinţarea FSN. Domnul doctor Ion Vasile se confundă cu FSN, este discipolul lui Ion Iliescu şi nu înteleg cum conducerea PNL s-a gândit să îi primească. Este ca şi cum domnul Ion Iliescu ar merge în locul domnului Mircea Ionescu Quintus în fruntea PNL", a declarat Ioan Caton Mateeşescu.

La rândul său, co-preşedintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu, a declarat că joi, după ce a discutat telefonic cu secretarul general al PNL, a vorbit la telefon şi cu Cezar Preda, pe care l-a întrebat de ce liberalii proveniţi din rândul PDL nu au avut nimic de spus în faţa prim-vicepreşedintelui liberal Theodor Atanasiu.

"Suntem convinşi că aşa s-a întâmplat şi că domnul Preda are o legătură cu acest lucru pentru că joi am vorbit cu domnul Preda la telefon şi l-am întrebat de ce toţi membrii proveniţi din vechiul PDL au tăcut la şedinţa la care a fost domnul Atanasiu şi mi-a spus că el le-a zis să tacă, ceea ce pentru mine este suficient şi demonstrează această complicitate a domnului Cezar Preda", a declarat Dorin Bădulescu.

În final, co-preşedintele PNL Buzău a spus că, dacă la centru se va decide numirea în fruntea PNL Buzău a fostului şef PSD Ion Vasile atunci toţi vechii liberali vor părăsi partidul.

"Dacă totuşi se va lua decizia numirii în fruntea PNL a domnului Ion Vasile decizia este unanimă de a nu colabora. Sperăm totuşi să nu se întâmple, am făcut scrisori deschise către multe organizaţii din ţară pentru că este nevoie de un vot al Biroului Permanent Naţional astfel încât toată lumea să voteze în cunoştinţă de cauză. Este pentru prima oară n 25 de ani când într-un partid se întâmplă aşa ceva. Să fie dat PSD. Sperăm să nu se întâmple. Dacă totuşi se întâmplă, vom pleca", a conchis Dorin Badulescu.

Atanasiu a încercat să-i convingă

Marţi, Theodor Atanasiu a participat la şedinţa Comitetului Judeţean Executiv al PNL Buzău, unde au fost prezenţi şi deputatul PSD Adrian Mocanu şi fostul preşedinte al PSD Buzău Ion Vasile, scopul întâlnirii fiind discutarea intenţiei celor doi de a se alătura organizaţiei judeţene a PNL Buzău pentru câştigarea alegerilor.

Discuţiile cu membrii PNL Buzău au fost destul de aprinse şi au durat aproximativ două ore, timp în care atât membrii CJEx, cât şi cei doi social-democraţi invitaţi şi-au explicat intenţiile şi punctele de vedere.

La finalul şedinţei, Atanasiu a explicat că o decizie în privinţa cooptării în PNL a fostului lider al PSD Ion Vasile şi a deputatului PSD Adrian Mocanu ar urma să fie luată de conducerea centrală a PNL în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional.

Joi seară, senatorul Victor Mocanu şi fiul acestuia, deputatul Adrian Mocanu, au fost excluşi din organizaţia municipală a PSD Buzău, cu unanimitate de voturi, de către membrii Comitetului Executiv Municipal, Victor Mocanu considerând decizia nestatutară şi spunând că va demisiona din partid.

Decizia forului de conducere municipal a fost luată la propunerea preşedintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu, după ce cei doi parlamentari şi-ar fi exprimat intenţia să-şi găsească un loc pe listele altor partide în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel