Scandal Hunor - MAE. Victor Boștinaru: Inițiativa e inacceptabilă și susține poziția Ungariei

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședinte pentru politică externă al grupului S&D, califică inițiativa cetățenească a lui Kelemen Hunor drept "inacceptabilă".

Victor Boștinaru salută poziția Ministerului de Externe, care s-a opus inițiativei cetățenești pentru minoritățile etnice și lingvistice din Uniunea Europeană.

"Niciun tratat european nu ar permite Uniunii Europene susţinerea specifică, financiară sau politică, a unei entităţi separate formată în interiorul unui stat membru pe o bază etnică sau lingvistică, şi cu atât mai puţin cu intenţii potenţial separatiste. Ceea ce domnul Kelemen Hunor trebuie să înţeleagă este că această cerere este inacceptabilă atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru România" a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru, conform unui comunicat.

Hunor, întâlnire cu Ponta și cu Corlățean la Guvern

Social-democratul crede că Hunor greșește atunci când "susține poziția inacceptabilă a guvernului Ungariei atât în ceea ce privește drepturile colective, cât și extrateritorialitatea".

„Această iniţiativă îşi propunea dincolo de cuvintele frumoase, să reconfigureze politica europeană referitoare la minorităţi în sensul dorit de guvernul lui Viktor Orban şi de radicalii de toate culorile din Ungaria. Comisia Europeană a ţinut cont, în mod corect, de legislaţia europeană şi de competenţele statelor membre, fiind în acelaşi timp conştientă că această iniţiativă ar fi urmărit deturnarea campaniei pentru alegerile europene de la problemele reale ale Uniunii, pentru a permite colectarea de voturi prin mişcările naţionaliste sau extremiste. Iniţiativa ar fi putut contribui la destabilizarea situaţiei din Europa Centrală şi nu numai", mai spune Boștinaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel