Scandal diplomatic. Prânz oficial al liderilor Franței și Iranului, anulat

Un prânz oficial la care urmau să participe preşedintele Iranului, Hassan Rohani, şi şeful statului francez, Francois Hollande, la Paris, a fost anulat din cauză că oficialii francezi au refuzat să scoată vinul din meniu, informează Daily Mail.

Preşedintele Iranului a efectuat un tur al Europei cu scopul de a atrage cât mai mulţi oameni de afaceri pentru a investi în ţara sa, ieşită de curând de sub interdicţiile ONU.

Hassan Rohani trebuia să servească prânzul alături de Francois Hollande, iar francezii au insistat ca la masă să fie servită mâncare locală, alături de vin, însă iranienii au dorit un meniu în conformitate cu religia musulmană. În lipsa unui acord, oficialii de la Paris au încercat varianta unui mic dejun între cei doi preşedinţi, însă se pare că liderul iranian a considerat prima masă a zilei "prea ieftină", notează Daily Mail.

"Cei doi lideri tocmai au ratat o mare oportunitate pentru a se întâlni într-un mediu relaxat", a declarat o sursă diplomatică pentru postul de radio RTL.

Vaticanul și oficialitațile de la Roma, respect pentru tradiția musulmană

Spre deosebire de oficialii francezi, cei de la Vatican au avut grijă să scoată băuturile alcoolice din meniu atunci când Hassan Rohani s-a întâlnit cu Papa Francisc şi cu oficialii italieni, prilej cu care şeful statului iranian a semnat acorduri comerciale cu Italia în valoare de peste 15 milioane de euro.

De asemenea, în în cadrul vizitei din Italia de marți, din respect pentru tradiţiile musulmane, mai multe statui nuduri au fost acoperite cu mari cutii albe, înaintea vizitei preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, la muzeul Capitolini din Roma, scrie IBT.com care citează media locală.

Preşedintele iranian a vizitat celebrul muzeu, care găzduieşte lucrări de artă antice, împreună cu premierul Italiei, Matteo Renzi, după ce au semnat un acord comercial în valoare de 18 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel