Satelit militar SUA trimis în spațiu. Monopol SPART

O rachetă de tip Falcon 9, aparținând companiei aerospațiale SpaceX, a fost lansată luni, de la baza Cape Canaveral, din Florida, transportând pe orbită un satelit pentru Armata americană. Evenimentul marchează spargerea monopolului pentru astfel de lansări deținut timp de zece ani de un parteneriat al companiilor Lockheed Martin și Boeing, transmit AFP și Reuters.

Racheta a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy la ora locală 7:15 a.m. (11:15 GMT) pentru a plasa pe orbită un satelit militar secret pentru U.S. 

National Reconnaissance Office, o agenție din cadrul Ministerului american al Apărării care operează rețeaua de sateliți de spionaj aparținând Statelor Unite.

La 9 minute după lansare, prima treaptă a rachetei a aterizat controlat, la punct fix, în perimetrul bazei aeriene de la Cape Canaveral, aflată la sud de Centrul Spațial Kennedy, relatează Agerpres.

Elon Musk, CEO al SpaceX, se luptă de mai mulți ani să spargă monopolul lansărilor de echipamente militare deținut de United Launch Alliance, parteneriatul dintre giganții Lockheed Martin și Boeing.

Lansarea de luni este cea de-a 34-a misiune pentru SpaceX și cea de-a 5-a dintre cele peste 20 de lansări programate pentru anul în curs. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel