Sarcofagul unei mumii din Egiptul antic, deschis în direct. Imagini video

Tudor Curtifan / 11 apr 2019 / 11:18 Salveaza PDF Comentarii
Mumia descoperită în direct, în mormântul vechi de 2.500 de ani al unei familii din Egiptul antic
Mumia descoperită în direct, în mormântul vechi de 2.500 de ani al unei familii din Egiptul antic

Cunoscutul egiptolog Dr. Zahi Hawass a deschis un sarcofag al unei mumii în Egipt. Mumia datează de 2.500 de ani iar evenimentul a fost transmis în direct în cadrul unei emisiuni speciale la Discovery Channel.

Egiptologul Zahi Hawass a precizat că este un moment important pentru istoria Egiptului antic, sarcofagul fiind intact. El a fost deschis pentru prima oară după 2.500 de ani.

Mormântul aparține unei familii din Egiptul antic, potrivit See.news. În mormânt au fost descoperite rămășițele unui bărbat, acesta fiind îngropat alături de soția sa împreună cu trei copii. Au mai fost descoperite în mormânt obiecte ce aparțineau celor decedați, dar și vase speciale în care erau păstrate organele după mumificare.

Mumia se afla în stare bună de conservare, iar sarcofagele datează din Dinastia a XXVI-a, susțin cercetătorii.

În mormânt a fost descoperit și scheletul unui câine. Egiptologul Hawass s-a adresat echipei Discovery, precizând că acest lucru este o nouă dovadă a faptului că egiptenii antici îngropau animalele de companie alături de cei decedați. Egiptologul a amintit că și în mormântul faraonului Amenhotep au fost descoperite două morminte ce aparțineau animalelor de companie. Printre alte obiecte personale precum amulete, arheologii au descoperit și un boardgame, un joc antic, care datează de 2.500 de ani, numit Senet.

Imagini video de la deschiderea sarcofagului de către egiptologul Zahi Hawass și echipa Discovery Channel:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29