Sărbătoarea San Fermin, din Pamplona, anulată al doilea an consecutiv din cauza COVID-19

Unsplash
Unsplash

San Fermin, sărbătoarea din oraşul spaniol Pamplona, în care eliberarea de tauri pe străzile oraşului atrage mii de vizitatori, va fi anulată din nou din cauza COVID-19. 

”Mă văd obligat, cu regret, să anulez în mod oficial sărbătoarea San Fermin în 2021”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Enrique Maya, primarul oraşului. Acesta a subliniat că organizarea sărbătorii ”ar reprezenta un risc cu adevărat foarte mare”, în contextul în care numărul personaelor vaccinate împotriva covid-19 este în continuare ”departe de (un nivel care să permită) o imunitate colectivă”.

Regiunea Navara, a cărei capitală este Pamplona, este una dintre regiunile spaniole cu cele mai multe cazuri de covid19, rata de incidenţă este de 400 la 100.000 de locuitori potrivit unor date publicate vineri de către Ministerul Sănătăţii, iar la nivel naţional, incidenţa este de 235.

Anul trecut, pandemia a privat Pamplona de sărbătoarea care are loc de obicei de la 6 la 14 iulie, această a doua anulare reprezentând nouă lovitură dură aplicată economiei locale, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel