Şapte ciudăţenii în cazul Boldea

Plecarea lui Mihail Boldea în Kenya, în timpul unei anchete parlamentare, a ridicat o mulţime de suspiciuni la nivelul opiniei publice. DeCe News a făcut o radiografie a întregului caz şi a ridicat o serie de neconcordanţe care au apărut la nivelul opiniei publice. Intervenţia directă a preşedintelui Traian Băsescu şi reacţiile din partea autorităţilor, au aruncat o ridicat o serie de întrebări, care, la nivelul marelui public, reprezintă o mare necunoscută.

1. O primă întrebare care s-a ridicat la nivelul opiniei publice a fost declaraţia lui Boldea, care susţine că avea de foarte mult timp programată excursia în Kenya. Dacă avea programată o astfel de excursie, de ce nu şi-a făcut rezervare de avion din timp şi mai ales de ce a preferat să margă cu maşina până în Turcia. Un drum cu maşina personală până în Turcia durează aproximativ 12 ore. Pentru un om care avea resusele financiare ale lui Mihail Boldea, este greu de înţeles de ce nu a preferat o plecare cu avionul.

2. Dacă avea planificată excursia în Kenya cum de nu a achiziţionat bilete de avion din timp. Boldea a preferat să ajungă în Turcia şi apoi să plece spre Kenya, dar a riscat destul de mult, pentru că putea să nu mai prindă bilete de avion.

3. Pentru marele public este de neînţeles cum un om care ştie că este supus unei anchete parlamentare de asemenea amploare lasă totul şi pleacă în concediu. Pentru publicul larg este mai greu de explicat de ce nu a aşteptat finalizarea anchetei sau vacanţa parlamentară pentru a pleca.

4. Boldea a ales să plece în Kenya, o ţară care nu are tratat de extrădare cu România. Alegerea pare suspectă, mai ales că mai fusese în Kenya odată şi povestea că nu este o ţară în care ai avea foarte multe de văzut. Pentru opinia publică este mai greu de înţeles de ce a preferat concediul în Kenya, mai ales în contextul în care trebuia să aştepte rezultatul unei anchete pe numele său.

5. Dacă a precizat că această plecare în Kenya este doar o vacanţă, de ce a simţit nevoia să facă precizarea că ar avea bani să trăiască şi doi ani acolo fără niciun fel de probleme.

6. Implicarea directă a preşedintelui Traian Băsescu a aruncat şi mai mult acest caz în lumina reflectoarelor. Preşedintele s-a grăbit să îi disculpe pe procurori susţinând că la mijloc a fost vorba de o greşeală umană. Pentru marele public este greu de înţeles cum în acest caz preşedintele vine şi le ia apărarea procurorilor asta în condiţiile în care mult timp a condamnat tocmai această inabilitate a autorităţilor de a închide dosarele.

7. Intervenţia Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi a stârnit reacţii la nivelul opiniei publice. Pentru publicul larg este mai greu de explicat de ce autorităţile nu au făcut tot posibilul pentru a-l reţine în ţară pe Boldea, în aşa fel încât să fie judecat la timp.

Citeşte şi:

DIICOT: Mihail Boldea va fi adus în ţară

Aspirațiile lui Boldea: Să devină primul parlamentar care câștigă din pușcărie și membru PP-DD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel