Sancțiuni Rusia. Van Rompuy, scrisoare pentru liderii statelor UE

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis vineri o scrisoare celor 28 de șefi de stat sau de guvern din țările Uniunii Europene, pentru a afla dacă aceștia 'sunt de acord' cu instituirea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei.

VEZI ȘI: Dana Grecu, SURPRINSĂ: Mi-a dat cerere de prietenie pe Facebook

Scrisoarea, care nu va fi făcută publică, are două obiective, respectiv să întrebe liderii europeni dacă sunt de acord să meargă mai departe cu sancțiunile și dacă, odată aprobate aceste sancțiuni, sunt dispuși să le aplice rapid, au explicat aceleași surse.

În urma prăbușirii unui avion civil malaezian în estul Ucrainei, conform Statelor Unite aparatul fiind doborât de o rachetă lansată de separatiști, miniștrii de externe ai celor 28 de state ale Uniunii Europene s-au reunit marți pentru a lua în discuție o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv posibila instituire a fazei a treia a sancțiunilor, ce ar avea caracter economic.

Dar singura decizie pe care au luat-o a fost să ceară Comisiei Europene și Serviciului European pentru Acțiune Externă să prezinte până joi propuneri de sancțiuni.

Ulterior, Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER) a decis joi ca 15 personalități ruse sau ucrainene pro-ruse plus 18 entități comerciale să fie adăugate pe lista celor vizate de sancțiunile care prevăd înghețarea averilor acestora din Uniunea Europeană și interdicția de a primi viză de intrare în țările blocului comunitar, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel