Samsung lansează telefonul cu cea mai mare memorie

Adriana Nicolau / 06 dec 2017 / 16:57 Salveaza PDF Comentarii

În prezent, cele mai spațioase telefoane din piață îți oferă 256GB de spațiu pentru o sumă foarte mare. 

În urma unui comunicat oficial, Samsung a anunțat că va începe să producă în masă cipuri de memorie de tip embedded Universal File Storage (eUFS) cu o capacitate de 512GB.

Cei de la Samsung nu sunt mândri doar de faptul că au stabilit un record în privința capacității de stocare într-un spațiu atât de mic.

Cipurile sunt formate dintr-un set de opt straturi a câte 64 GB fiecare de tip V-NAND și ascund un total de 512 GB de spațiu de stocare, la care se adaugă un controller pentru managementul memoriei, toate acestea fiind suprapuse.

Noul Samsung de 512GB în format UFS dublează densitatea generației anterioare de cipuri eUFS de la Samsung care aveau doar 48 de GB per strat pentru un total de 256. Spațiul fizic ocupat rămâne neschimbat de la o generație la alta.

Nici măcar consumul de memorie nu a crescut de la un an la altul de dragul sporirii capacității. Prin prisma utilizării de cipuri de memorie V-NAND, energia electrică consumată este foarte similară sau identică comparativ cu vechiul model. În testele interne realizate de Samsung, pe un astfel de cip au putut fi citiți 860MB/s și scriși 255MB/s.

Practic, asta înseamnă că un clip video Full HD de 5GB ar trebui să fie transferat în doar 5-6 secunde.

[citeste si]

 
 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25