S-au SĂTURAT! O mie de oameni au ieșit în STRADĂ: NU este rasistă! - VIDEO

Peste 1.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona la apelul unui partid, pentru a denunţa acuzaţiile de rasism în Portugalia formulate în cadrul mişcării antirasiste declanşate de moartea lui George Floyd în SUA, informează AFP.

'Portugalia, Portugalia, Portugalia', au scandat manifestanţii pe principala arteră din capitală, în spatele unei banderole pe care era scris 'Portugalia nu este rasistă', cuvântul de ordine al acestei manifestaţii.

Însoţită de stricte măsuri de securitate, această manifestaţie a fost convocată de partidul antisistem Chega (Destul) şi se dorea un răspuns dat militanţilor de stânga ce au denunţat rasismul şi violenţele poliţiste în Portugalia, în linia mişcării declanşate de moartea lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist alb la Minneapolis.

'Stânga radicală este cea care transmite această imagine eronată despre Portugalia ca fiind o ţară rasistă', a declarat Leonel Neves, un comerciant de 63 de ani care a manifestat pentru prima dată.

Liderul Chega a lansat pariul de 'a-i scoate în stradă pe alegătorii săi de dreapta', care 'nu au obiceiul de a manifesta', a explicat pentru AFP Riccardo Marchi, cercetător la Universitatea din Lisabona.

Vineri, un colectiv de asociaţii antirasiste a îndemnat la o manifestaţie împotriva Chega, înainte de a o anula în ultimul moment, din cauza evoluţiei epidemiei în regiunea Lisabona, care înregistrează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel