S-au lăudat degeaba? Reacția SUA după ce Rusia a anunțat că a folosit noile arme laser Zadira în Ucraina

Sistem laser Zadira, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Sistem laser Zadira, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia încearcă să compenseze pierderile mari de imagine pe care le are după invazia brutală împotriva Ucrainei și anunță folosirea armamentului de nouă generație.

Rușii se laudă că folosesc arme laser în cadrul așa-zisei operațiuni militare speciale din Ucraina, în special complexul laser Zadira, capabil să lovească ținte la distanțe de până la cinci kilometri.

Chiar în această săptămână, vicepremierul rus Iuri Borisov a susținut că Rusia desfășoară arme laser în Ucraina, în special, sistemul laser “Zadira”.

„Acestea [sistemele de arme cu laser] au început să sosească. Primele tipuri sunt deja angajate în luptă”, a declarat textual  Borisov.

Acest sistem este capabil să „doboare cu ușurință diverse tipuri de drone, evitând consumarea rachetelor costisitoare de tip Pantsir și Tor”, a mai precizat Borisov.

La scurt timp de la anunțul Rusiei, a venit și replica SUA, direct de la Pentagon, conducerea Armatei americane, cea mai puternică armată din lume.

CITEȘTE PE DEFENSE ROMANIA CONTINUAREA ARTICOLULUI DESPRE NOILE ARME LASER RUSEȘTI ZADIRA ȘI REACȚIA IMEDIATĂ A SUA CARE L-A PUS PE PUTIN ÎN ÎNCURCĂTURĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel