Clubul Chelsea, în doliu. S-a stins o legendă din lumea fotbalului

Este doliu în lumea fotbalului după ce o legendă s-a stins din viață după o luptă lungă cu boala. 

Peter Bonetti, fostul portar al echipei de fotbal Chelsea Londra şi al selecţionatei Angliei, a încetat din viaţă la vârsta de 78 ani, după o lungă maladie, a anunţat duminică clubul din Premier League, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Supranumit "The Cat" (Pisica) pentru agilitatea sa, Bonetti a fost unul dintre jucătorii de bază ai formaţiei londoneze timp de 15 sezoane, în anii 1960 şi 1970, câştigând o Cupă a Ligii (1965), o Cupă a Angliei (1970) şi o Cupă a Cupelor (1971), alături de gruparea de pe Stamford Bridge.

Component al selecţionatei Angliei care a cucerit titlul de campioană mondială în 1966, fără să dispute însă niciun meci la respectivul turneu final, găzduit de englezi, Bonetti a îmbrăcat de numai şapte ori tricoul Three Lions, unde a fost barat în mod succesiv de alte două nume de legendă, Gordon Banks şi apoi Peter Shilton.

Cum i-a fost marcată cariera 

Cariera sa internaţională a fost marcată şi de eliminarea Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1970, în faţa Germaniei de Vest, eşec care i-a fost mult timp atribuit. Titular din cauza unei toxiinfecţii alimentare suferită de Gordon Banks, Bonetti a greşit la primele două goluri încasate de Anglia, care a fost învinsă în final cu 3-2 de germani, după ce a condus cu 2-0.

Portar vedetă, Peter Bonetti, care avea deja un model de mănuşi cu numele său, nu a mai jucat de atunci niciodată pentru echipa naţională, la care a revenit însă ca antrenor al portarilor, după ce a ocupat acelaşi post şi la Chelsea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel