S-a ÎNCHIS prima secție de votare din diaspora!

Prima secție de votare din diaspora s-a închis. 

Procesul electoral s-a încheiat în secţia deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, 191 de români votând preşedintele României, timp de trei zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), scrie Agerpres. 

Secţia din Auckland a fost prima deschisă în diaspora, vineri, la 1,00, ora României şi a fost închisă duminică, la 10,00, ora României - ora locală 21,00.

Potrivit platformei Biroului Electoral Central, 191 de români au votat la Auckland.

La ora 11,00, ora României, peste 308.000 de cetăţeni români şi-au exercitat dreptul la vot în străinătate, la secţia de votare. Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din diaspora care au votat prin corespondenţă.

Trei zile de vot în diaspora

În premieră, anul acesta, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. Vineri s-a putut vota între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Adresele secţiilor de votare şi alte informaţii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe în secţiunea specială dedicată scrutinului prezidenţial.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secţiilor de votare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel