Rușii, în BEZNĂ, din cauza CENZURII Kremlinului. Radu Tudor: Ecoul Moscovei a fost oprit ultima dată la puciul împotriva lui Gorbaciov

Rușii, în BEZNĂ, din cauza CENZURII Kremlinului. Radu Tudor: Ecoul Moscovei a fost oprit ultima dată la puciul împotriva lui Gorbaciov / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Rușii, în BEZNĂ, din cauza CENZURII Kremlinului. Radu Tudor: Ecoul Moscovei a fost oprit ultima dată la puciul împotriva lui Gorbaciov / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann

Kremlinul cenzurează informațiile transmite de media din Rusia, iar unele site-uri de știri sunt blocate.

UPDATE:

Autoritățile din Rusia au decis să închidă un post de radio independent din Moscova. Este vorba despre Ecoul Moscovei, anunță CNN. Reprezentanții postului de radio au anunțat joi că vor opri emisia ca urmare a deciziei autorităților, relatează Mediafax.

„Cu majoritatea votului în consiliul de conducere al postului Ecoul Moscovei s-a luat decizia privind închiderea canalului de radio și a site-ului”, scrie în mesajul trimis online.

Pe 1 martie, autoritățile ruse au blocat site-urile Ecoul Moscovei și TV Rain și au oprit emisia postului Ecoul Moscovei ca urmare a transmisiunilor despre Ucraina.

Într-o declarație publică, procurorul general a acuzat posturile Ecoul Moscovei și TV Rain că au transmis ceea ce el a numit „informații cunoscute ca fiind false despre acțiunile serviciilor ruse, ca parte a operațiunilor speciale pentru protejarea oamenilor din republicile Donetsk și Luhansk.”

Procurorul a mai spus că posturile închise au transmis informații care îndemnau la „extremism, violență împotriva cetățenilor ruși și distrugerea ordinii și securității publice.” Site-ul postului Ecoul Moscovei este inaccesibil începând de joi.

Știrea inițială:

Moscova încearcă să ascundă cu orice preț adevărul din Ucraina. Pe lângă faptul că pentru Kremlin aceste nu este un război ci o "intervenție militară specială", regimul lui Putin încearcă să ascundă date despre victimele înregistrate în rândul armatei ruse, despre orașele ucrainene bombardate sau despre civilii nevinovați omorâți în Ucraina de militarii trimiși de el. Aceste informații nu își au locul în presa din Rusia. Cine încearcă să scrie sau să spună adevărul este reduc imediat la tăcere.

"Ecoul Moscovei" nu mai are ecou

Jurnalistul Radu Tudor a intervenit, marți seară, în emisiunea ”Sinteza Zilei”, cu o informație importantă în acest sens.

”Postul de radio Ecoul Moscovei nu mai emite de aproape o oră (n.r. la ora 22.13 a României, 1 martie 2022). Este unul dintre cele mai importante posturi de radio din Rusia. Ultima oară când a fost oprit postul de radio Ecoul Moscovei a fost la puciul împotriva lui Gorbaciov.", a anunțat Radu Tudor.

Care a fost "păcatul" acestui post de radio? Și-a permis să critice Kremlinul pentru atrocitățile comise în Ucraina. Așa se face că unii ruși habar nu au ce se întâmplă, de fapt, în țara vecină și cine sunt invadatorii. O demonstrează și mărturiile soldaților ruși care își sună soțiile și le roagă să spună tuturor despre faptul că în Ucraina e război, că invadatorii sunt rușii și că mor oameni nevinovați.

Dialogul emoționant dintre un soldat rus rănit și soția sa: Mă aflu în Ucraina, mi-au făcut operație. Din cauza idioților noștri aici suferă oamenii nevinovați / Iepurașule, totul va fi bine - VIDEO

Site-ul Interfax.ru nu mai poate fi accesat

Site-ul agenției de presă Interfax.ru nu a mai putut fi accesat astăzi. Era o agenție de știri care nu critica Kremlinul direct, dar transmitea publicului păreri diferite, venite atât din Rusia, dar și din țările Occidentale. Toate deciziile NATO sau SUA au fost prezentate de Interfax. Nu știm exact de ce site-ul nu mai funcționează, dar putem să presupunem că a fost taxat, așa cum au fost taxate și alte site-uri de știri din Rusia. Comanda Kremlinului anunțată acum câteva zile a fost destul de clară: Se dau informații doar din surse oficiale, adică cele venite de la oficialii și ministerele din Rusia. Cine își permite altceva, riscă să fie restricționat.

VEZI ȘI: Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse. UPDATE: Facebook, restricționat

De sancțiunile anunțate marți este vizat și site-ul canalului TV independent Dojd, scrie agenția de presă Associated Press. Site-ul ziarului Novaia Gazeta, și el aflat în atenția autorităților, este încă funcțional în Rusia. Biroul procurorului general a acuzat cele două instituții media de răspândirea de conținut care incită la activități extremiste, precum și de „informații false cu privire la acțiunile personalului militar". Cuvântul; „război” este interzis pentru jurnaliștii din Rusia pentru a relata despre intervenția militară a Moscovei, pe care, potrivit Kremlinului, ar trebuie să o numească „operațiune specială”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel