EXCLUSIV  Rusia - Ucraina, tensiuni. Carmen Avram: A explodat Internetul de mesaje anonime, în limba română! Unelte într-un război hibrid, urmări dramatice

Carmen Avram
Carmen Avram

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a atras atenția cu privire la unele mesaje din mediul online care sunt distribuite masiv de români.

„Se spune despre mașina de propagandă a rușilor că este cea mai puternică din lume, iar cu mijloacele de astăzi, e chiar simplu. Dacă știi să te uiți la evenimente, poți să-ți dai seama cum se acționează”, a spus Carmen Avram, adăugând: „Se acționează chiar acum! Se întâmplă zilele acestea, se întâmplă în timp ce noi vorbim, și sunt acțiuni de manual!”

Ulterior, a oferit un exemplu. „A explodat Internetul de mesaje anti-ucrainiene, mesaje anonime, în limba română, în care românii sunt luați peste picior că le pasă de Ucraina, deși - se spune în mesaje - ucrainienii le-ar fi făcut rău în istorie. Iar oamenii dau share (n.r. distribuie pe rețelele de socializare mesajele) fără să se gândească la ce fac și fără să se gândească că devin unelte într-un război hibrid, care ar putea avea urmări dramatice pentru noi”, a subliniat Carmen Avram.

„Mai grav”, a continuat Carmen Avram, „oamenii nici nu verifică dacă ce se scrie acolo e adevărat”. 

Declarațiile au fost făcute de Carmen Avram în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.

Carmen Avram, interviu la DCNews și DCNewsTV

În cadrul interviului acordat de Carmen Avram, au fost abordate subiecte extrem de importante. Cum se explică reapariția noului val de extremă dreapta? Cine se află în spatele formațiunilor? Cât de puternice sunt și cât de puternice ar putea deveni partidele extremiste? Pot deveni o amenințare? Le putem vedea impunându-se la nivel de instituții europene într-un viitor apropiat? Se simt în Parlamentul European tendințele extremiste? Mai mult, am putea vedea în 2024, la alegerile europarlamentare, o întărire a forțelor extremiste din Parlamentul European?

Citește și: Ministrul Apărării: Nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor, în contextul crizei din Ucraina.

Ministrul Vasile Dîncu susține că mii de rezerviștii sunt convocați în fiecare an pentru verificarea documentelor.

„Activarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație, este o formă de verificare pe care o facem. În fiecare an, există câteva mii de rezerviști care primesc ordin și este forma de a face un fel de inventar”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

„În niciun caz nu s-a discutat, în acest moment, despre activarea rezerviștilor, nu suntem într-o asemenea situație”, a precizat ministrul Apărării Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel