Rusia şi-a achitat datoriile faţă de Consiliul Europei

Dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier.

- Vineri, 06 septembrie a.c., poliţiştii din Sinaia au depistat pe DN1, pe raza staţiunii, un ansamblu de vehicule (TIR), condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Braşov, care avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea poliţiştilor, conducătorul auto a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Mai mult, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea conducătorului unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive precum şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este anulat.

- Sâmbătă, 7 septembrie a.c., doi conducători auto au fost depistaţi circulând pe raza localităţilor Floreşti şi Buşteni, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,62 mg/l şi respectiv 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

- Duminică, poliţiştii au mai întocmit două dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului, pe numele a doi conducători auto depistaţi la volan, în Ploieşti şi Târgşoru-Vechi, cu o alcoolemie de 0,45 mg/l şi respectiv 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

- În noaptea de 06/07 septembrie a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti au depistat un conducător auto care circula pe raza comunei Filipeştii de Târg, la volanul unui autoturism neînmatriculat. Bărbatul este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

- Sâmbătă seara, pe raza municipiului Câmpina, poliţiştii au depistat un conducător auto care emena halenă alcoolică. Întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

- Tot sâmbătă, în jurul orelor 18:00, pe raza comunei Gura Vitioarei, poliţiştii au depistat un bărbat de 30 de ani, care conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere. În cauză, s-a deschis un dosar penal pentru conducere fără permis.

- Duminică, pe raza localităţii Comarni, poliţiştii au depistat un bărbat de 43 de ani din Comarnic, care conducea un ATV neînmatriculat. Bărbatul este cercetat penal pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Duminică seara, pe raza comunei Proviţa de Jos, poliţiştii au depistat un tânăr de 22 de ani, din Câmpina, care conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii au stability faptul că autoturismul îi fusese încredinţat de către tatăl său, care cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

Cei doi sunt cercetaţi penal pentru conducere fără permis, în cazul fiului, şi pentru încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere, în cazul tatălui.

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră şi ordine publică.

- În perioada 6-8 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru verificarea modului de efectuare a transportului rutier de persoane.

Au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.640 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut şase permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare auto. 425 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

- În seara zilei de 7 septembrie, Poliţia oraşului Urlaţi a organizat şi executat o acţiune, pe linie rutieră şi de ordine publică, ocazie cu care poliţiştii au legitimat 43 de persoane, au controlat 34 de autovehicule (26 testări cu aparatul etilotest), au verificat trei societăţi comerciale şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.610 lei. Au ridicat, în vederea confiscării, bunuri de 150 lei.

- Poliţiştii din Buşteni au executat pe raza staţiunii o acţiune pe linie de ordine publică - comerţ ilicit. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.580 lei.

Amendă de 9000 de lei aplicată unui transportator de persoane.

- Agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au acţionat vineri pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane - curse regulate, precum şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Cu această ocazie, au depistat un bărbat din comuna Vărbilău care efectua transport regulat de persoane tip convenţie, cu un microbuz, în acesta fiind identificate cinci persoane care nu erau menţionate în tabelul anexă la licenţa de traseu. Pentru acest motiv, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art.3 alin.20 din H.G. nr. 69/2012, cu amendă în cuantum de 9.000 lei. De asemenea, poliţiştii au mai constatat alte trei încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, fiind aplicate sancţiuni de 580 lei.

Taximetrişti-pirat depistaţi de poliţiştii ploieşteni.

- În timp ce acţionau pe strada Ştrandului din municipiul Ploieşti, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au identificat doi conducători auto care efectuau transport rutier de persoane, contra cost, în mod repetat, pe traseele Ploieşti-Bucov, respectiv Ploieşti-Ceptura.

În ambele cazuri, au fost întocmite procese-verbale de contravenţie, totodată fiind reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor, conform art. 58 ind. 1 din Legea nr. 38/2003.

Dosar penal pentru transport de peşte fără documente de provenienţă.

- Agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat din Mizil, în care era transportată cantitatea 150 kg peşte specia caras, fără documente de provenienţă sau transport. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în perioada 06-08 septembrie a.c.:

- Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat 14 acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 814 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni şi au aplicat 458 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (107 pentru viteză excesivă; 12 pentru abateri ale pietonilor; 76 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, cinci pentru alcool, 50 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 17 permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare.

- De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 11 infracţiuni (şapte în flagrant) şi au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 193 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 32 la Legea nr. 12/1990, 88 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 109.040 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 480 de autovehicule şi au legitimat 1.213 persoane.

- În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 34 de infracţiuni şi constatate 354 de contravenţii (dintre care 151 la Legea nr. 61/1991 şi 173 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.974 de persoane şi controlate 1.263 de autovehicule (234 testări alcoolscop).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel