Rusia, implicată în Brexit. Boris Johnson răspunde zvonurilor

Boris Johnson FOTO AGERPRES / EPA
Boris Johnson FOTO AGERPRES / EPA

Premierul britanică Boris Johnson a declarat că nu există "nicio dovadă" ale unei presupuse imixtiuni ruse în viața politică din Marea Britanie, în contextul în care Guvernul de la Londra a amânat publicarea unui raport pe această temă, informează postul BBC News online.

Premierul a motivat amânarea lansării raportului afirmând că nu există "niciun motiv" să fie schimbate "procedurile normale" privind publicarea comisiei pentru informații și securitate din Parlamentul britanic.

Dominic Grieve, președintele comisiei parlamentare, spune că documentul, finalizat în luna martie, conține informații relevante pentru votanți.

Raportul include dovezi colectate de serviciile britanice de informații despre presupusele tentative ruse de influențare a rezultatului referendumului pe tema Brexit din 2016, dar și cel al alegerilor legislative din 2017.

Procesul de desecretizare a raportului a fost finalizat la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci se așteaptă aprobarea finală a Guvernului pentru publicare.

Întrebat de presupuse imixtiuni ruse în viața politică britanică, liderul de la Londra a răspuns: "Nu există nicio dovadă a acestui lucru și trebui să aveți mare grijă (...) pur și simplu nu puteți sădi îndoieli despre oricine vine dintr-o anumită țară doar ca urmare a naționalității lor", infoqrmează Mediafax.

Comisia parlamentară pentru Securitate și Informații nu a publicat raportul privind implicarea autorităților de la Moscova în viața politică britanică întrucât nu a primit aprobarea premierului Boris Johnson. Se preconizează că publicarea raportului ar putea fi amânată până după alegerile legislative britanice din 12 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel