Rusia: Guvernator, condamnat la opt ani de închisoare. Săltat direct din restaurant

Fostul guvernator al regiunii ruse Kirov şi fost lider al opoziţiei, Nikita Belikh, a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru că a acceptat o mită în valoare totală de 750.000 de dolari, a informat presa de stat rusă, relatează DPA. 

Nikita Belikh, care a condus regiunea centrală Kirov timp de şapte ani până a fost reţinut într-un restaurant din Moscova în 2016, a fost acuzat că a oferit protecţie pentru proiecte de investiţii în schimbul mitei. 

Timpul pe care l-a petrecut în arest preventiv se va scădea din pedeapsa la care a fost condamnat, a informat mass-media de stat, citând instanţa din Moscova. 

A negat acuzațiile

Nikita Belikh a negat acuzaţiile care i se aduc şi a afirmat că este vorba despre un dosar fabricat. 

Înainte de a deveni guvernator, Nikita Belikh a condus Partidul Uniunea Forţelor de Dreapta, la conducerea căruia s-a aflat anterior fostul lider al opoziţiei ruse Boris Nemţov. 

Fost vicepremier, Boris Nemţov a fost împuşcat mortal la Moscova în 2015. Uciderea lui, pentru care au fost acuzaţi ceceni plătiţi, a provocat un şoc în rândul întregii opoziţii din ţară, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel