Rusia depășește Ucraina cu șase la unu în ceea ce privește echipamentul militar

Freepik
Freepik

Rusia depășește forțele ucrainene de șase ori pe liniile frontului, a declarat Oleksandr Syrsky, recent numit comandant-șef al Ucrainei, într-un interviu publicat vineri.

"Cu câteva zile în urmă, avantajul inamicului în ceea ce privește muniția trasă a fost de aproximativ șase la unu", a declarat Syrsky pentru agenția de știri Ukrinform.

"Forțele de apărare își desfășoară acum sarcinile de-a lungul întregii linii de front, cu puține sau deloc arme și muniție", a avertizat el, spunând că situația este "tensionată" în unele zone.

Syrsky a preluat funcția de comandant-șef în februarie, după ce predecesorul său, Valery Zaluzhny, a fost demis de președintele ucrainean Volodymyr Zelenski.

Syrsky a adăugat că în ultimele luni și săptămâni, Rusia a "înăsprit semnificativ activitatea aviației, folosind bombe aeriene ghidate KAB care distrug pozițiile noastre."

Ucraina face presiuni la Congresul Statelor Unite pentru a aproba un pachet militar de ajutor în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

"Sperăm să primim de la partenerii noștri mai multe sisteme de apărare antiaeriană și, cel mai important, rachete", a spus Syrsky.

"Am fi și mai recunoscători dacă acest ajutor ar veni mai repede și în cantități suficiente."

Ucraina a pierdut teritorii pe care "fără îndoială le-ar fi păstrat" cu "un număr suficient de sisteme de apărare antiaeriană și obuze de artilerie", a spus comandantul-șef.

"Trebuie să recunoaștem că nu am reușit să obținem un succes mai mare în timpul ofensivei de la Harkov pentru că ne-au lipsit resursele", a spus Syrsky.

"Apărarea noastră a fost compromisă"


Ucraina a recucerit teritorii în apropierea orașului estic Harkov de la Rusia în 2022, dar Rusia continuă să atace regiunea de frontieră.

Syrsky a avertizat Rusia să nu încerce să recucerească Harkovul, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, spunând că ar fi "fatal pentru ei".

"Lipsa de resurse și cantitatea necesară de muniție le-a permis rușilor să sape adânc în sudul Ucrainei, în regiunea Zaporizhzhia", a adăugat Syrsky.

Rusia a construit linii de apărare grele în sud pe care Ucraina nu a reușit să le străpungă în contraofensiva sa din anul trecut.

"Asaltul asupra acestor poziții, fără sprijin aerian eficient, ne-a costat pierderi umane și de echipament", a spus Syrsky.

"Ultimul caz este Avdiivka", a adăugat el, referindu-se la orașul de pe linia frontului din apropierea orașului estic Donetsk, pe care Rusia l-a capturat în februarie.

"Din cauza bombardamentelor constante cu bombe aeriene ghidate, integritatea apărării noastre a fost compromisă", a spus Syrsky.

"Lipsa de muniție pentru artilerie a jucat, de asemenea, un rol negativ. Acest lucru a făcut imposibilă desfășurarea unei lupte contra artileriei eficiente", a adăugat el.

"Pentru a evita încercuirea și a salva vieți, am decis să ne retragem din Avdiivka."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel