Război Siria. Rusia continuă duelul declarațiilor cu SUA și aliații săi

Moscova avertizează guvernele occidentale „să se gândească în mod serios la consecințele amenințărilor lor” cu referire la starea de iminență a unui atac al coaliției conduse de SUA împotriva Siriei.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, a susținut astăzi la Moscova o conferință de presă în care a lansat un avertisment la adresa țărilor care intenționează să participe la riposta împotriva regimului aflat la putere în Siria, acuzat de SUA și Europa Occidentală că și-ar fi atacat proprii civili cu gaze toxice.

Rusia continuă să sprijine regimul Assad

„Le cerem membrilor comunității internaționale să se gândească serios la consecinţele posibile ale unor asemenea acuzaţii, ameninţări şi acţiuni planificate la adresa guvernului sirian”, a declarat oficialul Ministerului de Externe rus, potrivit agențiilor de presă TAS și AFP.

Retorica Războiului Rece: „rolul de jandarm al lumii”

Zaharova a continuat cu metafore amintind de Războiul Rece dintre fostul URSS și SUA, conchizând că „nimeni nu le-a dat liderilor occidentali dreptul de a-şi atribui rolul de jandarmi ai lumii, în acelaşi timp de anchetator, de procuror, de judecător şi de călău. Poziţia noastră este foarte clară şi concretă: nu dorim o escaladare”.

Atacul asupra rebelilor și civililor din Douma

La începutul lunii aprilie au răzbătut în presa mondială relatări potrivit cărora regimul Assad din Siria ar fi utilizat gaze toxice de luptă împotriva rebelilor, dar și civililor care locuiesc în enclava insurgentă Douma, din imediata vecinătate a capitalei siriene Damasc. Mai multe țări occidentale, în frunte cu Statele Unite au reacționat, amenințând Siria cu o ripostă militară.

Puncte de vedere divergente între Rusia și SUA

Diplomata Maria Zaharova a catalogat acuzațiile occidentalilor drept „mincinoase” și a exprimat speranța că liderii americani și europeni „vor avea suficientă înțelepciune” să trateze această chestiune fără forță militară, ci în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel