Rusia bombardează masiv Ucraina, în timp ce Kievul solicită mai multe arme

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Rusia atacă zone din estul și sudul Ucrainei ca răspuns pentru bombardamentele fatale din regiunile de frontieră ale Rusiei.

Cel puțin trei persoane au fost ucise în atacurile rusești din nord-estul și sudul Ucrainei, au declarat oficiali, în timp ce Kievul a solicitat mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot pentru a face față creșterii loviturilor cu rachete, notează AlJazeera.

Rusia a folosit bombe ghidate în atacurile aeriene asupra orașului Harkov miercuri pentru prima dată din 2022, ucigând cel puțin o persoană și rănind alte 16, au declarat oficialii locali.

Anunțând bilanțul, primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a descris atacul drept "un alt act de teroare sângeroasă împotriva ucrainenilor" și a spus că patru copii se numără printre răniți.

Trei clădiri rezidențiale au fost deteriorate, a spus Ministerul de Interne pe mesagerul Telegram. Terekhov a spus că o unitate medicală a fost, de asemenea, deteriorată, iar poliția locală a declarat că o școală a fost lovită.

Harkov și regiunea înconjurătoare au fost atacate frecvent cu rachete și drone de la începutul invaziei rusești pe scară largă în februarie 2022, dar folosirea bombelor ghidate de calibru mare a fost neobișnuită.

"Harkov a fost lovit de bombe aeriene - pentru prima dată din 2022", a declarat Serhiy Bolvinov, șeful departamentului de anchetă al poliției regionale, pe Facebook.

Guvernatorul regiunii, Oleh Syniehubov, a raportat și el utilizarea munițiilor ghidate miercuri.

Atacuri în sudul Ucrainei


Moscova a escaladat atacurile aeriene asupra Ucrainei în ultimele săptămâni, vizând infrastructura cheie - inclusiv stațiile de energie -ca răspuns pentru bombardamentele fatale din regiunile de frontieră ale Rusiei.

Președintele Volodymyr Zelenski a îndemnat aliații Ucrainei să accelereze livrările de avioane de război și sisteme de apărare antiaeriană Patriot în urma loviturii.

"Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei și accelerarea livrărilor de F-16 către Ucraina sunt sarcini vitale", a spus el într-o declarație pe rețelele sociale.

"Nu există explicații raționale pentru faptul că sistemele Patriot, care sunt la îndemână în întreaga lume, nu acoperă încă cerul de deasupra Harkovului și a altor orașe", a adăugat el.

În sudul Ucrainei, guvernatorul regiunii Herson, care este parțial ocupată de Rusia, a spus că o femeie a fost ucisă într-un atac cu drone asupra satului Mykhailivka.

"O localnică în vârstă de 61 de ani a fost grav rănită mortal în propria sa casă", a scris oficialul, Oleksandr Prokudin, pe rețelele sociale.

Și în orașul Nikopol din sud-est, oficialii au spus că focul de artilerie a ucis un bărbat în vârstă de 55 de ani, în timp ce un atac cu rachete balistice în teritoriul costier Mykolaiv a lăsat opt răniți.

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a avertizat săptămâna trecută că Rusia adună peste 100.000 de soldați înaintea a ceea ce ar putea fi o ofensivă majoră în această vară, pe măsură ce Moscova își presează avantajul pe câmpul de luptă.

Rusia, între timp, a anunțat că sistemele sale de apărare antiaeriană au doborât 18 rachete în apropierea orașului de frontieră Belgorod, care a fost regulat ținta unor atacuri ucrainene fatale.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a spus că două persoane au fost rănite în timpul bombardamentului și a unui atac ulterior cu drone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel