Rusia, atac Ucraina. Radu Tudor: Este nevoie de o atitudine fermă a NATO, UE și ONU

Tensiuni între Ucraina şi Rusia
Tensiuni între Ucraina şi Rusia

Radu Tudor a comentat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Jurnalistul susține că situația este extrem de gravă și este nevoie de o atitudine fermă a UE, NATO, și ONU.

Radu Tudor a comentat, la Antena 3, decizia Rusiei de a ataca trei nave ale Forţelor navale ucrainene după o intervenție care a dus la rănirea mai multor persoane. 

"Această problemă de ultimă oră, această agresiune a navelor militare rusești asupra navelor civile ucrainene ne avertizează asupra faptului că Rusia continuă să fie principalul pericol pentru securitatea zonei Mării Negre. România este o țară riverană  Mării Negre și împreună cu Bulgaria și Turcia reprezintă flancul NATO al acestei mări. Noi am fost avertizați în repetate rânduri că Rusia ignoră dreptul internațional, ignoră statutul țărilor independente care formează acest arc de țări riverane la Marea Neagră și din păcate, inclusiv noi România ca stat membru NATO, am fost în permanență provocați prin avioane de luptă, prin nave de război care au venit la limita apelor teritoriale care au avut un comportament agresiv și care încearcă să ne provoace. Astăzi, când vorbim, Rusia nu este un partener viabil pentru discuții și pentru negocieri în plan internațional. Există un consiliu Rusia-NATO care după invazia militară asupra Ucrainei în 2014 nu mai funcționează, vestul civilizat, Uniunea Europeană sunt extrem de îngrijorate dme acest comportament agresiv și riveran al Rusiei", a declarat Radu Tudor.

 "Nu există niciun fel de justificare"

"Obligația noastră, ca țară membră NATO, este să ne întărim apărarea și facem lucrul acesta grație unui program de înzestrare militară pe care Guvernul îl derulează în momentul de față cu succes. Și doi, este o nevoie de o atitudine foarte fermă a Uniunii Euopene, a NATO, a ONU pentru a încerca pe cât putem acest comportament agresiv al Rusiei. Nu există niciun fel de justificare ca o navă militară rusească să tragă asupra unei nave civile, să rănească doi civili ucraineni. Din păcate, țara noastră vecină de la nord trăiește o tragedie, se vede cu teritoriul amputat prin ofensivă militară rusească. Cât e de mare Rusia asta, tot jinduiește de secole la bucățile de pământ ale altor țări și noi suntem avertizați că la 200-300 de kilometri de granița noastră, în apele noastre teritoriale, se întâmplă repetate agresiuni ale Rusiei în ciuda avertismentelor internaționale", a mai spus jurnalistul. 

Citește și Conflict militar Moscova - Kiev. Trei nave militare ucrainene, capturate VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel