Rusia, atac: A lansat rachete de pe submarin

Un submarin rusesc a lansat marți după-amiază trei rachete balistice din Marea Mediterană împotriva unor ținte ale Statului Islamic în provincia Deir Ezzor, ultima regiune în Siria aflată în mâinile grupării jihadiste, a anunțat armata rusă, citată de AFP.

"La 31 octombrie, submarinul Veliki Novgorod a lansat o salvă de trei rachete de croazieră Kalibr din estul Mării Mediterane împotriva unor ținte importante ale Statului Islamic în regiunea Deir Ezzor", a afirmat într-un comunicat Ministerul Apărării rus, citat de agențiile de presă moscovite.

Aceste lovituri au vizat "posturi de comandă, un punct fortificat unde erau concentrați combatanți și vehicule și un depozit de arme", se arată în comunicat, care precizează că distrugerea țintelor a fost confirmată de" date operative" ale serviciilor de informații.

Provincia Deir Ezzor — bogată în petrol, la frontiera cu Irakul — este în prezent scena a două ofensive distincte vizând Statul Islamic. Una este desfășurată de forțele regimului, sprijinite de aviația rusă, cealaltă de combatanți kurzi și arabi din cadrul Forțelor democratice siriene (FDS), susținute de coaliția internațională condusă de SUA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel