Rusia acuză Ucraina că nu vrea să negocieze pentru oprirea conflictului militar

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Administraţia Vladimir Putin a acuzat, miercuri, Ucraina de lipsă totală de voinţă pentru negocieri în scopul opririi conflictului militar.

"Negocierile nu avansează şi constatăm o lipsă totală de voinţă din partea negociatorilor ucraineni de a continua acest proces", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.


În schimb, marţi, Administraţia Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că este responsabilă de suspendarea negocierilor pentru un armistiţiu general şi un acord de pace.

Nu este prima acuzație de acest gen

Pe 22 Aprilie, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul că este „inconsecvent” în discuțiile cu Moscova privind încheierea războiului din Ucraina și a minimizat perspectiva unei întâlniri imediate cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

Într-o conversație cu președintele Consiliului European, Charles Michel, Putin acuza la acel moment că, prin atitudinea sa, guvernul Ucrainei că nu este pregătit să caute soluții reciproc acceptabile.

Citește și...

Zelenski, discurs surpriză la festivalul de la Cannes: Dictatorul va pierde, avem nevoie de un nou Chaplin

Ediția din acest an a festivalului de la Cannes a început oficial cu o ceremonie de deschidere la care a avut o apariție surpriză președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite Mediafax.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să arate că cinematograful de astăzi nu este prost", a spus Zelenski, salutat de ovații.

În discursul său a citat capodopere ale istoriei filmului, precum Marele dictator și Apocalypse Now. Citește știrea AICI.

Citește și...

Putin: Europa se va „sinucide economic” dacă renunță la petrolul rusesc

Dacă Europa ar interzice țițeiul și gazele naturale din Rusia, ar comite „sinucidere economică”, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin. Putin a adăugat că încercarea de a reduce aprovizionarea cu energie din Rusia ar dăuna Europei, nu Rusiei și ar crește nu doar prețul alimentelor, dar și prețurile la energie.

„O astfel de mișcare nu numai că ar dăuna Europei și nu ar dăuna Rusiei, dar ar contribui și la beneficiul final al Rusiei prin creșterea prețului țițeiului pe care îl exportă”, a spus Putin marți. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel