Zelenski, discurs surpriză la festivalul de la Cannes: Dictatorul va pierde, avem nevoie de un nou Chaplin

Zelenski, discurs surpriză la festivalul de la Cannes: Dictatorul va pierde, avem nevoie de un nou Chaplin / Foto: Captură video Facebook Zelenski
Zelenski, discurs surpriză la festivalul de la Cannes: Dictatorul va pierde, avem nevoie de un nou Chaplin / Foto: Captură video Facebook Zelenski

Volodimir Zelenski a ținut un discurs surpriză la festivalul de la Cannes.

Ediția din acest an a festivalului de la Cannes a început oficial cu o ceremonie de deschidere la care a avut o apariție surpriză președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite Mediafax.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să arate că cinematograful de astăzi nu este prost", a spus Zelenski, salutat de ovații.

În discursul său a citat capodopere ale istoriei filmului, precum Marele dictator și Apocalypse Now.

Zelenski: Ura va dispărea

„Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”, a spus el.

Pe ecran vor fi proiectate mai multe filme ale unor regizori ucraineni de marcă, inclusiv documentarul lui Sergei Loznitsa, The Natural History of Destruction. Imagini filmate de regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius înainte de a fi ucis la Mariupol, în aprilie, vor fi prezentate și de logodnica sa, Hanna Bilobrova.

Reamintim că de la începutul războiul din Ucraina, Volodimir Zelenski a ținut discursuri la mai multe evenimente importante. Președintele ucrainean a avut o intervenție și în Parlamentul României (Vezi știrea AICI).

VEZI ȘI: Cannes 2022: Sărbătoare într-o vreme a neliniștii

Festivalul de la Cannes devine virtual cu ajutorul Fortnite

Festivalul de la Cannes, ajuns la cea de-a 75-a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai, va face o incursiune în lumea virtuală cu ajutorul jocului video Fortnite, prin intermediul căruia utilizatorii se vor putea pune în pielea unui reporter, unui actor sau a unui regizor, relatează EFE, citată de Agerpres. 

"Pentru noi era important să aducem Festivalul de la Cannes la îndemâna noilor generaţii. Cel mai mare festival de filme din lume trebuie să fie accesibil tuturor: platformele jocurilor video sunt locul perfect pentru a implica această generaţie", notează miercuri într-un comunicat consilierul delegat al mediului online francez Brut.

Brut, lansat în 2016 şi destinat în principal tinerilor, este difuzat în principal pe reţelele de socializare şi în format video şi a devenit recent partener al festivalului. Mediul online a reamintit în comunicatul său, că de mai multe luni dezvoltă experienţe specifice în noi formate. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel