Rusia, abandonată de muncitorii străini. Țara rămâne fără forță de muncă din cauza devalorizării rublei - date statistice

Rusia, abandonată de muncitorii străini. Țara rămâne fără forță de muncă din cauza devalorizării rublei - date statistice / Foto: Pixabay, de Oleg Shakurov
Rusia, abandonată de muncitorii străini. Țara rămâne fără forță de muncă din cauza devalorizării rublei - date statistice / Foto: Pixabay, de Oleg Shakurov

Rusia se confruntă cu un exod al muncitorilor străini din Asia Centrală, după ce rubla s-a devalorizat.

Migranții fug din Rusia, după ce Kremlinul a ordonat invadarea Ucrainei, iar UE și SUA au impus numeroase sancțiuni dure Moscovei. Potrivit, publicației economice Kommersant, în ultimele trei luni, peste 60.000 de migranți tadjici s-au întors din Rusia. Acest lucru este dovedit de datele Ministerului Muncii, Migrației și Ocupării Forței de Muncă a Populației din Tadjikistan. În aceeași perioadă, 133.000 de migranți s-au întors în Uzbekistan.

Motivul principal ar fi devalorizarea rublei. Migranților nu le mai convine să muncească în Rusia pentru că banii ajunși la familiile lor sunt mult mai puțini. În plus, din cauza sancțiunilor occidentale, multe companii s-au retras de pe piața rusă, iar mulți angajați și-au pierdut locurile de muncă.

Migranții din Tadjikistan erau forțe de muncă mai ieftine, acum Rusia rămâne fără ele

Potrivit unui sondaj realizat de Agenția pentru Migrația Externă a Muncii, 40% dintre cetățeni și-au exprimat dorința de a se întoarce în Uzbekistan din cauza șomajului și a instabilității cursului de schimb. Nu există date încă pentru Kazahstan și Kârgâzstan.

În primul trimestru al anului 2022, 60.337 de migranți tadjici s-au întors în Tadjikistan din Rusia, adică de 2,6 ori mai mulți decât în ​​aceeași perioadă a anului 2021, relatează Asia-Plus cu referire la minister. Potrivit sursei, numărul migranților tadjici care au plecat în Rusia în aceste luni este de 106.132 de persoane, alte 156,3 mii sunt pe lista neagră a Federației Ruse.

În perioada specificată, 51.846 de bărbați s-au întors acasă din Rusia, adică de 2,8 ori mai mult decât în ​​2021. Numărul femeilor care s-au întors în Tadjikistan este de 8.491, cu 77% mai mult decât anul trecut.

De la începutul anului 2022, 2.611 migranți tadjici cărora nu li sa permis intrarea în Rusia au fost întorși din drum, inclusiv 2.420 bărbați și 191 femei. Raportul notează că, la sfârșitul anului 2021, 156.392 de migranți tadjici li s-a interzis să intre în Federația Rusă. Ieșirea migranților din Federația Rusă are loc pe fondul operațiunii militare ruse din Ucraina, care se desfășoară din 24 februarie. Din cauza sancțiunilor occidentale, multe companii străine au părăsit piața rusă, iar mulți oameni și-au pierdut locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel