Rusia a pus pe fugă tații gay din țară. „Plănuiesc să aresteze și mai mulți suspecți”

Mai mulți bărbați gay au părăsit Rusia după ce oficialii au anunțat că vor aresta persoanele „de orientare sexuală netradițională” care au avut copii prin mame surogat.

Conform The Guardian, Rusia permite prin lege mamele surogat, însă această metodă de a avea copii a fost tot mai atacată de conservatori și Biserica Ortodoxă. Poliția a arestat mai mulți medici în fertilitate în acest ani și i-au acuzat de „trafic de copii”, într-un caz în desfășurare. Presa rusă a citat recent un oficial anonim care a spus că acțiunea se va extinde asupra taților singuri, despre care acesta a presupus că sunt gay.

„Ei plănuiesc să aresteze și mai mulți suspecți, incluzând bărbați ruși singuri care au folosit mame surogat pentru a avea copii”, ar fi spus oficialul, explicând că este ilegal ca bărbații gay să aibă copii printr-o astfel de metodă. Rusia a introdus legislație serioasă împotriva comunităților LGBT în ultimii ani. Presa de stat consideră că drepturile acestor oameni este o amenințare existențială la adresa Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel