Rovana Plumb, vot Parlament. Cioloș, vehement: Lovitură demnității și prestigiului

Platforma România 100 condamnă respingerea de către Camera Deputaţilor a cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva deputatei Rovana Plumb. 

Platforma România 100 precizează că votul reprezintă "încă o lovitură dată prestigiului şi demnităţii Parlamentului". 

"Platforma România 100 condamnă votul de astăzi din Camera Deputaţilor şi îşi reafirmă ataşamentul faţă de independenţa justiţiei. Acest vot reprezintă încă o lovitură dată prestigiului şi demnităţii Parlamentului", se arată într-o postare pe Facebook a Platformei România 100. 

Reprezentanţii Platformei susţin că majoritatea parlamentară PSD - ALDE, "invocând principiile statului de drept şi al separaţiei puterilor", a blocat astfel, din nou, desfăşurarea actului de justiţie. 

"Prin respingerea hotărârii privind cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva doamnei Rovana Plumb, coaliţia majoritară impune o limitare a principiului separaţiei puterilor, fluturat în dezbateri în mod ipocrit şi declamator, pentru a fi imediat încălcat cu ocazia votului. Gestul majorităţii parlamentare reprezintă o sfidare politică a puterii judecătoreşti, fiind oprită astfel activitatea organelor de cercetare penală şi blocată posibilitatea aflării adevărului cu privire la faptele cercetate. Mai mult, poziţia de azi a majorităţii PSD-ALDE constituie încă o dată o denaturare a imunităţii parlamentare, transformând Parlamentul în ultim refugiu al politicienilor suspectaţi, cercetaţi sau condamnaţi pentru comiterea unor fapte penale. Parlamentarii PSD-ALDE au demonstrat încă o dată că miza principală a activităţii lor politice este plasarea lor mai presus de lege. Această practică încalcă recomandările şi criteriile exprese ale rapoartelor MCV ale Comisiei Europene. Mai important, refuzul sistematic al clasei politice de a se supune aceloraşi rigori legale aplicabile tuturor cetăţenilor României erodează încrederea oamenilor în instituţia Parlamentului şi în democraţia reprezentativă", se mai precizează în postare. 

Camera Deputaţilor a respins marţi solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel