Rovana Plumb, eroare în declarația de avere. Elena Cristian, la Realitatea TV: Șanse mari să fie blocată!

Rovana Plumb a omis în declarația de avere două împrumuturi, iar numirea sa drept comisar european din partea României a fost amânată, după ce va fi audiată suplimentar de Comisia Juridică.

Elena Cristian, redactor șef la dcbusiness.ro, a comentat situația creată în studioul Realitatea Tv, miercuri după amiaza, în emisiunea ”Lupta pentru România”. Elena Cristian a spus că nu știe ”dacă e de râs sau de plâns această situație”, însă nu o poate ”bănui pe doamna Rovana Plumb că nu știe să-și completeze o declarație de avere”.

”Sinceră să fiu, nu cred că nu știe. Rovana Plumb a fost în Parlamentul European, știe bine că regulile sunt aceleași și pentru Parlamentul României și pentru Parlamentul European. Știe foarte bine că trebuie să adaugi toate aceste elemente. Ne întrebăm și noi ca jurnaliști: Unde or găsi politicienii ăștia persoane fizice care-i împrumută așa cu milioane de euro? Prieteni așa bogați care spun 'Îți dau și eu un milion de euro... mi-l dai tu, chiar dacă veniturile nu-ți ajung să plătești rata lunară'. O să-mi sun prietenii diseară să văd câți bani au la dispoziție așa, să mă ajute 'a la long' și să-i plătesc eu așa când m-oi gândi”, a comentat Elena Cristian.

”N-ar trebui să ne mire aceste mici mișcări pe care le folosesc politicienii în declarațiile de avere ca să justifice anumite sume de bani. Scriem despre asta de mulți ani. Revenind la Rovana Plumb, să nu-ți completezi declarația de avere cum trebuie asta înseamnă să nu vrei să devii comisar! Dacă mâine nu va reuși să lămurească lucrurile așa cum trebuie, șansele sunt foarte mari ca această numire să fie blocată și Guvernul României să fie obligat să trimită o nouă nominalizare”, a încheiat Elena Cristian, redactor șef la dcbusiness.ro.

Rovana Plumb, audiere suplimentară

Rovana Plumb nu a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridică a Parlamentului European a decis să o invite mâine, joi, pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final. 

Comisia juridică din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și un împrumut nedeclarat. Într-o scrisoare adresată președintei comisiei, Lucy Nethsingha, candidata din România a argumentat că a completat declarația de avere conform Codului de conduită al comisarilor. Ea confirmă împrumutul de 800.000 de euro contractat în 2007 și pe care trebuie să îl returneze până în anul 2030.

Plumb a susținut că nu a inclus acest împrumut în declarație deoarece împrumuturile pentru achiziții imobiliare private nu trebuie „în mod normal" să fie declarate, potrivit codului comisarilor. Iar în ceea ce privește donația de 800.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) către PSD făcută înaintea alegerilor europarlamentare din acest an, ea a spus că aceasta nu generează niciun conflict de interese și nu constituie o investiție.

Plumb a explicat că a primit banii pentru donație ca împrumut de la o persoană privată, dar nu o menționează în documentele trimise comisiei, deși acesta a fost menționat în declarația de avere depusă la Parlamentul României, unde se arată că împrumutul trebuie returnat în doi ani.

Citește și: Rovana Plumb audiată, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel