Românul întâlnit de Cioloș în Italia: O să mai auzim de el. Acasă

Dacian Cioloș, președintele PLUS, este în Italia, unde a întâlnit un român din Maramureș. 

Este o poveste de succes a unui român ce-și duce faima de om muncitor în afara țării și reușește să conducă o afacere cu oameni ca el, din Borșa, Maramureș, ce primesc salarii cu mult peste media României. 

”Ionel Timiș are 38 de ani și e din Borșa, județul Maramureș.

L-am întâlnit astăzi la Milano, pe un șantier, la Fiera di Milano (centru expozițional), unde pregătea niște standuri expoziționale.

Lucrează în Italia de 19 ani. Din 2014, a creat o firmă acasă, în Borșa, dar lucrează doar în Italia și în alte țări din Uniunea Europeană.

Aproape toți angajații sunt maramureșeni care lucrează 6-10 luni pe an pe șantierele unde are firma contract. În rest, își văd de gospodării și de familii, acasă.

În prezent, firma are aproximativ 65 de salariați (toți plătesc taxe în România și câștigă între 1.200 - 2.000 de euro pe lună).

(w670)

Firma obține contract după contract, pentru că i-a mers faima că angajații sunt oameni vrednici, serioși, fac treabă de calitate și livrează lucrările la timp, ba chiar în avans, spre deosebire de concurenții italieni.

Anul trecut au obținut pentru prima dată un contract în Maldive. Au construit un resort turistic pentru un investitor italian. Anul acesta au din nou contract în Maldive. Munca și seriozitatea lor reprezintă cea mai bună reclamă.

Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 5 milioane de euro.

Ionel a vrut să construiască o unitate de producție în Borșa, unde să producă materiale de construcții, panouri pentru expoziții și târguri, pe care să le exporte, pe urmă, pe șantierele pe care lucrează în Europa. Scopul era să țină valoarea adăugată în țară și să le dea de lucru borșenilor acasă, la salarii ca în Italia.

A avut parte doar de tracasări de piedici și, în cele din urmă, a renunțat.

Ionel urmărește cu mare interes tot ceea ce se întâmplă în România și foarte probabil o să mai auzim de el.

Acasă.

A văzut în Italia câte lucruri se pot face cu seriozitate și profesionalism și vrea să facă același lucru și acasă.” scrie Dacian Cioloș pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel