Românii urmează să iasă din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

103 români sunt pe listele pentru ieșirea din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah.

„Atenție! 103 români sunt înscriși pe listele aprobate de către autoritățile israeliene și cele egiptene pentru evacuare, au permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei. De la această permisiune mai este o etapă în momentul în care îi vom prelua și îi vom evacua propriu-zis. Practic aceasta este o procedură premergătoare evacuării în Egipt.

Evacuarea în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice. Pentru preluarea persoanelor evacuate echipele consulare mobile, despre care vă tot spuneam în ultimele zile, din cadrul unității de reacție rapidă a celulei de criză vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah pentru evacuare rapidă, bune condiții respectiv asistență consulară specifică”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, în direct la B1 TV.

Când ajung românii înapoi în țară?

„Aș vrea să vă dau un pronostic dar răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de condițiile din teren și ce se va întâmpla, procesare. Trebuie să ne păstrăm calmul, durează, de multe ori modul în care planificăm anumite lucruri nu coincide sută la sută cu realitatea din teren, trebuie să avem răbdare și sunt convins că vor fi evacuate în bune condiții”, a răspuns Radu Filip.

Intrarea ajutoarelor sau ieșirea ostaticilor sunt facilitate

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul va lua în considerare "mici pauze tactice" în lupte pentru a facilita intrarea ajutoarelor sau ieșirea ostaticilor din Fâșia Gaza, dar a respins din nou apelurile pentru o încetare a focului, în ciuda presiunii internaționale.

După ce a încercuit orașul Gaza, dens populat, din nordul enclavei, unde își are sediul gruparea islamistă Hamas, armata israeliană a declarat că a cucerit un complex de militanți și că se pregătește să atace luptătorii care se ascund într-un labirint de tuneluri subterane.

"În ceea ce privește micile pauze tactice - o oră aici, o oră acolo - le-am mai avut înainte. Presupun că vom verifica circumstanțele pentru a permite bunurilor, bunurilor umanitare să intre sau ostaticilor noștri, ostatici individuali, să plece", a declarat luni Netanyahu pentru ABC News, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel