România şi Polonia vor colabora în domeniul digital şi al combaterii criminalităţii informatice

România şi Polonia au parafat, miercuri, la Bucureşti, un Memorandum de înţelegere în domeniul digital, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

"Vom acţiona în linia intereselor comune şi convergente în materie de poziţionare în formatele de cooperare europene, regionale şi internaţionale relevante, din perspectiva implementării de tehnologii 5G şi a finanţării proiectelor de digitalizare. Subliniez în mod special abordarea noastră comună în consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, fiind primele state care am semnat în anul 2019 un Memorandum de Înţelegere dedicat reţelelor 5G sigure şi de încredere, care ne va permite implementarea de infrastructuri reziliente de comunicaţii. Ţările noastre au dezvoltat strategii 5G dedicate şi au o perspectivă pozitivă asupra impactului potenţial al comunicaţiilor de generaţia a 5-a asupra economiilor şi societăţilor noastre", a afirmat Alexandru Petrescu, ministrul de resort.

Potrivit MCSI, documentul a fost semnat de către ministrul român al Comunicaţiilor şi ministrul Afacerilor Digitale din Polonia, Marek Zagorski.

Cele două state îşi propun, astfel, să consolideze colaborarea în domeniul politicilor publice şi cadrului de reglementare în sectorul TIC, să continue schimbul de informaţii şi bune practici în domeniul serviciilor electronice (e-sănătate, e-educaţie, e-cultură) şi să intensifice eforturile de colaborare în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii informatice.

Totodată, autorităţile din România şi Polonia s-au angajat să se implice activ în dezvoltarea interoperabilităţii tehnologiilor noi şi emergente, a datelor deschise şi a valorificării informaţiilor din sectorul public, se precizează în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel