Urmărește emisiunea live


România, organizații maghiare. Orban, finanțare record

Potrivit unei hotărâri de guvern adoptate de Executivul ungar, în ultimele zile ale anului trecut, o serie de organizaţii maghiare din România beneficiează de un sprijin record, mai mult de 100 de milioane de euro.

Banii sunt alocaţi din bugetul pe anul trecut al statului vecin. Suma cea mai mare, de 26,78 miliarde de forinţi (aproximativ 90 de milioane de euro) o va primi Eparhia Reformată din Ardeal.

Din aceste fonduri vor fi finanţate deferite programe, achiziţii mobiliare şi imobiliare, precum şi cheltuielile curente de funcţionare.

Partea cea mai interesantă a documentului este faptul că asociaţia Erdélyi Médiatér, cea care finanţează funcţionarea portalului de ştiri Főtér.ro beneficiază de un sprijin de 1,45 miliarde de forinţi (4,6 milioane de euro). Pentru a putea face o comparaţie, amintim că această sumă pe care o primeşte un singur portal, este aproximativ egală cu suma pe care o primeşte UDMR de la Guvernul României pentru finanţarea tuturor instituţiilor culturale maghiare, informează Radio România.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri Simicska Lajos este finanțatorul Findației „Fără frontiere pentru presa de limba maghiară", care este prietenul premierului Orbán Viktor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel