România, inițiativă internațională privind combaterea terorismului

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a găzduit la Strasbourg un eveniment de promovare a inițiativei României privind crearea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului.

Ministrul afacerilor externe a prezentat elementele principale ale acestei inițiative promovate de România.

"Două motive esențiale m-au determinat să avansez această propunere. În primul rând, sunt ferm convins că statul de drept și justiția internațională reprezintă valori universale. Sunt, însă, necesare instrumente concrete pentru ca acestea să dobândească eficiență, iar curțile și tribunalele internaționale sunt astfel de instrumente.

În al doilea rând, trebuie să recunoaștem că fenomenele teroriste sunt tot mai prezente în viața noastră. Evenimentele tragice precum cele de la Charlie Hebdo din Paris, Muzeul Bardo din Tunis sau de la Universitatea Garissa din Kenya au generat o emoție deosebit de puternică și nu pot fi uitate ușor. Terorismul este una dintre cele mai atroce crime și una dintre amenințările cele mai insidioase. Este o provocare globală care reclamă o acțiune globală folosind dreptul și justiția ca instrumente", a arătat Bogdan Aurescu.

VEZI ȘI: Bogdan Aurescu, despre înființarea Curții internaționale pentru combaterea crimei de terorism


Ce spune Alain Pellet, Preşedinte al Societăţii Franceze de Drept Internaţional

La eveniment a participat, de asemenea, profesorul (emerit) Alain Pellet, Preşedinte al Societăţii Franceze de Drept Internaţional, fost membru şi preşedinte al Comisiei de Drept Internaţional, care a argumentat în favoarea proiectului propus de România: "Ideea unei Curți Internationale împotriva terorismului, propuse de România, este una foarte bună. Sper să se transforme în realitate nu peste prea mult timp".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel