România. Camere de supraveghere, controlate de hackeri

Supraveghere video
Supraveghere video

Atac nemaiîntâlnit al hackerilor: mii de camere de supraveghere din lume și din România sunt controlate de pirații internetului, care, cel mai probabil, vor să folosească imaginile din casele victimelor pentru a cere bani. 

Specialiștii români în securitate cibernetică spun că atacatorii sparg parolele de acces cu ajutorul unui dicționar virtual.

Atacul internațional dat de pirații internetului a fost descoperit întâmplător de specialiștii români în securitate. Hackerii au reușit să răspândească a amenințarea din Coreea de Sud către restul Asiei și către Europa.

De la 12 dispozitive controlate de hackeri la începutul lunii ianuarie, în doar trei săptămâni, atacul s-a extins la 50 de mii, inclusiv din România, informează TVR. Hackerii lovesc atunci când folosim aplicații de supraveghere video a casei sau a firmei care ne transmit imaginile în timp real pe telefon.

[citeste si]

Specialiștii în securitate cred că, după ce adună imaginile, hackerii urmăresc să ceară recompense și chiar să șantajeze.

Specialiștii în securitate spun că e foarte greu să ne dăm seama când hackerii intră pe fir. Ei pierd însă controlul asupra dispozitivelor dacă acestea sunt scoase din priză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel