România, avertisment: Criza va lovi puternic în scurt timp

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României atrage din nou atenția asupra crizei migranților ”care va lovi teritoriul nostru în scrut timp”.

În ultimele săptămâni au existat trei incidente, trei încercări de trecere a ambarcaţiunilor pe Marea Neagră lucru ce demonstrează că traficanţii îşi reconfigurează traseul, astfel că exceptând graniţa de vest cu Serbia acum se încearcă un asalt asupra estului României direct prin Marea Neagră în timp ce se intensifică accesul la frontiera cu Serbia.

Pericolul creşte pe măsură ce experţii confirmă că ”traversarea Mării Negre prezintă un grad de dificultate mai amplu fiind necesare ambarcaţiuni mai mari decât simple bărci cu motor iar aceste încercări ale traficanţilor constituie un motiv de îngrijorare pentru autorităţile internaţionale specializate în astfel de probleme”.

”Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României a prezis o astfel de criză şi a avertizat de nenumărate ori în trecut asupra riscurilor prin mesaje publice, prin grupul de lucru cu Ministerul Afacerilor Interne iar astăzi cea mai abilitată autoritate , agenţia europeana FRONTEX confirmă pericolul crizei migranţilor în România: Am văzut în ultimele săptămâni că traficanţii par să testeze ruta prin Marea Neagră. Este practic, o rută din Turcia şi traversează Marea Neagră până în România sau Bulgaria. Am văzut multe ambarcaţiuni care au traversat şi acesta este un indiciu că traficanţii testează această posibilă rută, a declarat Kryzsytof Borowski , reprezentant FRONTEX”, se arată pe site-ul AID.

”Avertismentul FRONTEX vine să confirme nenumăratele avertizări ale Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României cu privire la reconfigurarea rutei de acces a migranţilor în Europa. Astfel , CNMR stă în continuare la dispoziţia instituţiilor statului , cu expertiză şi sprijin în vederea luării măsurilor necesare evitării unor situaţii neplăcute pe teritoriul României. Grupul de lucru cu MAI pe această temă reprezintă un cadru instituţional însă avertizăm că simple declaraţii nu mai sunt suficiente”, precizează Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel